19.5.10

Β.Παπαγεωργόπουλος στη Γ.Σ. της ΚΕΔΚΕ: «Ο πολίτης είναι ο μεγάλος χαμένος από τον Καλλικράτη



«Ο δρόμος του αγώνα η μόνη επιλογή»

Δικαιωμένος για τις θέσεις που εξέφρασε και  τη στάση που κράτησε από την πρώτη ημέρα ανακοίνωσης του  σχεδίου διοικητικής μεταρρύθμισης, του «διαβόητου»όπως τον χαρακτήρισε «Καλλικράτη», δήλωσε ότι αισθάνεται ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ νομού Θεσσαλονίκης κ.Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος, σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΚΕ στο Γκάζι.
«Θα έπρεπε να παραμείνουμε πιστοί στις ομόφωνες αποφάσεις  των Συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ και  να υιοθετήσουμε σκληρή γραμμή, ζητώντας από την κυβέρνηση, ως προϋπόθεση διαλόγου για τον Καλλικράτη να προτάξει το χωροταξικό, την κοστολόγηση των νέων αρμοδιοτήτων, την εξόφληση των οφειλομένων στους Δήμους και στη συνέχεια να προχωρήσει η όποια μεταρρύθμιση.
Σήμερα διαπιστώνουμε  ότι η αυταρχική κυβέρνηση  και ο αυταρχικός Υπουργός Εσωτερικών προχωρούν ερήμην της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης μεθοδεύοντας την  πιο τραγική, για τους νέους Δημάρχους που θα εκλεγούν από 1.1.11, δήθεν «μεταρρύθμιση». Ενώ την περασμένη Πέμπτη ο κ.Ραγκούσης διαβεβαίωνε το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ ότι θα λάβει υπόψη τις προτάσεις του και θα το καλέσει εντός της ερχόμενης εβδομάδας για διαβούλευση, την επομένη ημέρα καταθέτει στη Βουλή το νομοσχέδιο αγνοώντας προκλητικά τα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Συνέχεια  αυτής...
της αυταρχικής πολιτικής ήταν η απουσία από τη σημερινή Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων της κυβερνητικής παράταξης της ΚΕΔΚΕ, μια μεθοδευμένη αποχώρηση εντελώς ανακόλουθη σε σχέση με την αντίστοιχη αποχώρησή τους από το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ στη Λάρισα το 2008, όταν κατήγγειλαν την τότε κυβέρνηση, που προωθούσε τον Καποδίστρια ΙΙ, ζητώντας ως προϋπόθεση διαλόγου το χωροταξικό και την ικανοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της κεντρικής εξουσίας προς τους Δήμους. Το μόνο που τους χαρακτηρίζει είναι η φυγή, είτε τους αρέσει η μεταρρύθμιση, είτε δεν τους αρέσει, είτε τους αρέσει η κυβέρνηση, είτε δεν τους αρέσει. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά με την υπόλοιπη αυτοδιοικητική οικογένεια που αντιλαμβάνεται το φάσμα του μαρασμού και των περιπετειών στις οποίες μπαίνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση της πατρίδας μας. Με λιγότερα χρήματα, με λιγότερα μέσα, με λιγότερους ανθρώπους, αιρετούς και εργαζόμενους, και μεγαλύτερα όρια, μεγαλύτερα προβλήματα, μεγαλύτερες ανάγκες, τελικά ο μεγάλος χαμένος θα είναι ο πολίτης» καταλήγει ο κ.Παπαγεωργόπουλος, επισημαίνοντας ότι η ΤΕΔΚ νομού Θεσσαλονίκης επέλεξε το δρόμο του αγώνα μπροστά σʼ αυτή τη θλιβερή προοπτική.