19.5.10

Ελικόπτερα, οχήματα και άρματα στο νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ε.Φ.

ΤΕΤΆΡΤΗ, 19 ΜΑΪ́ΟΥ 2010



Λευκωσία: Ο υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, εξήγγειλε την προμήθεια μιας επιλαρχίας αρμάτων, τριών σύγχρονων ελικοπτέρων για σκοπούς έρευνας και διάσωσης και την αγορά πέραν των 400 στρατιωτικών οχημάτων γενικής χρήσης.

Eν καιρώ οικονομικής κρίσης και το Υπουργείο Άμυνας αγοράζει άρματα, στρατιωτικά οχήματα αλλά και σύγχρονα ελικόπτερα...

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Παπακώστας είπε ότι του προκαλεί μεγάλη θλίψη, έκπληξη αλλά και ερωτηματικά όταν ακούει σχόλια ότι η Εθνική Φρουρά διαλύεται.

Αναφορικά με τη μείωση της στρατιωτικής θητείας, ο υπουργός Άμυνας έθεσε δύο βασικές προϋποθέσεις, την αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Για τη φυγοστρατία, ο κ. Παπακώστας είπε ότι ετοιμάζεται νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο όσοι κρίνονται κατάλληλοι για εναλλακτική θητεία θα την εκτελούν σε μονάδες της Εθνικής Φρουράς και όχι σε άλλες υπηρεσίες, ενώ όσοι στρατεύσιμοι κρίνονται ακατάλληλοι, λόγω ψυχικών παθήσεων, θα λαμβάνουν προσωρινό και όχι οριστικό απολυτήριο.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ,ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,Sigmalive.com