7.5.10

Υπόγειο δίκτυο ΔΕΗ στις Συκιές Θεσσαλονίκης



Υπογειοποείται το δίκτυο υψηλής, μέσης και χαμηλής τάσης της ΔΕΗ, στην οδό Κρυονερίου και σε όλες τις κάθετες προς αυτήν οδούς, στις Συκιές Θεσσαλονίκης.
Οι εργασίες εντάσσονται σε εκτεταμένο πρόγραμμα υπογειοποίησης του εναέριου δικτύου που υλοποιείται εντατικά τους τελευταίους μήνες και προβλέπει για λόγους υγείας, ασφάλειας, μείωσης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, αλλά και αισθητικής, την απομάκρυνση των παλιών, επικίνδυνων και ακατάλληλων πυλώνων και την τοποθέτηση νέου φωτισμού.Ο προϋπολογισμός των έργων στην οδό Κρυονερίου ανέρχεται σε 150.000 ευρώ.
Αντίστοιχες εργασίες...
έχουν ήδη ολοκληρωθεί στην οδό Επταπυργίου, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπογειοποιηθεί το δίκτυο της ΔΕΗ στην οδό Ανθέων και η περιοχή της Εθνικής Αντίστασης. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 1.600.000 ευρώ και καλύπτεται από το δημοτικό ταμείο.
Εργασίες υπογειοποίησης του εναέριου δικτύου της ΔΕΗ έχουν γίνει επίσης στις οδούς Ρ.Φεραίου, Ν.Παρασκευά, Οδ.Φωκά, Μ. Μερκούρη, Ζ.Γουναρίδη, Γρ.Λαμπράκη, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Αλεξανδρουπόλεως, Πολιτιστική Γειτονιά κατά μήκος της οδού Ελπίδος με κόστος 500.000 ευρώ.
enet
Συνεχίζεται επίσης η κατασκευή του Αντιπλημμυρικού Αγωγού Κρυονερίου, ταυτόχρονα με τα δίκτυα ομβρίων και λυμάτων και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του καλοκαιριού. Η χρηματοδότησή του εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με προϋπολογισμό 9.500.000 ευρώ.