19.5.10

Απεταξάμην και τον Καραμανλή



Αποστάσεις Σαμαρά- μήνυμα προς το εσωκομματικό πεδίο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος nasopoulos@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Υπό κρίση βρίσκεται και ο Κώστας Καραμανλής, διαμηνύει ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας ένα ακόμη βήμα αποστασιοποίησης από τον προκάτοχό του- για πολλούς στη Ν.Δ.,το μεγαλύτερο από τότε που ανέλαβε το τιμόνι του κόμματος. 
Επιτελικά στελέχη της Ν.Δ. τονίζουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν οδηγείται σε τροχιά ρήξης με τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς δεν επιθυμεί να ταυτίζεται με τον κ. Καραμανλή. Η χθεσινή κίνησή του, μάλιστα, ανοίγει μια έντονη εσωκομματική συζήτηση για το ενδεχόμενο να μην συμπεριληφθεί ο κ. Καραμανλής στα γαλάζια ψηφοδέλτια στις επόμενες εθνικές εκλογές ή ακόμη περισσότερο να αποχωρήσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα τους επόμενους μήνες.

Καμία εξαίρεση
Το ηχηρό μήνυμα Σαμαρά,... που απευθύνεται πρωτίστως προς το εσωκομματικό πεδίο, είναι ότι από τη νέα Επιτροπή Αξιολόγησης των υποψηφίων βουλευτών δεν εξαιρούνται οι εν ενεργεία βουλευτές και σε τελική ανάλυση ο ίδιος θα αποφασίσει ποιοι θα συμπεριληφθούν εκ νέου ή θα κοπούν από τα γαλάζια ψηφοδέλτια. Στελέχη του κόμματος ερμήνευσαν τις δηλώσεις Σαμαρά ως προαναγγελία καρατομήσεων όχι μόνον για τους πρωταγωνιστές των γαλάζιων σκανδάλων και βρίσκονται πλέον εκτός Βουλής, αλλά και για εν ενεργεία βουλευτές με κεντρικό ρόλο στην κυβέρνηση Καραμανλή που σήμερα αποτελούν κόκκινο πανί για τους ψηφοφόρους της Ν.Δ.

Ωστόσο, στο περιθώριο της χθεσινής συνάντησής του με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε ένα βήμα παραπέρα, βάζοντας στο κάδρο των στελεχών που τελούν υπό αξιολόγηση και τον κ. Καραμανλή. Οταν ρωτήθηκε εάν θα πρέπει να καταθέσει αίτηση στην επίμαχη επιτροπή και ο πρώην πρωθυπουργός, απάντησε με έμφαση: «Ο ρόλος αυτής της Επιτροπής Αξιολόγησης είναι η διαρκής αναζήτηση νέων υποψηφίων και η διαρκής αξιολόγηση των πάντων. Από κει και πέρα, υπάρχει και το καταστατικό. Η θέση αυτή που πήραμε είναι ότι αυτή η διαρκής αξιολόγηση ισχύει για τους πάντες». 
.......................
tanea online