18.5.10

Παραίτηση Γκερέκου


Posted: 17 May 2010 12:35 PM PDT



Δεκτή έκανε ο πρωθυπουργός την παραίτηση της υφυπουργού Τουρισμού, Άντζελας Γκερέκου, που παραιτήθηκε «για λόγους ευθιξίας» μετά την αποκάλυψη ότι ο σύζυγός της, Τόλης Βοσκόπουλος, έχει βεβαιωμένα χρέη ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ προς την εφορία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου... «η Άντζελα Γκερέκου υπέβαλε την παραίτησή της για λόγους ευαισθησίας και ευθιξίας και προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή αφορμή για να πληγεί η Κυβέρνηση, παρά το ότι, όπως ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό, ουδεμία εμπλοκή έχει στις φορολογικές εκκρεμότητες του συζύγου της».

Σύμφωνα έγγραφο της ΔΟΥ,... που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, ο κ. Βοσκόπουλος έχει συσσωρεύσει χρέη 17 ετών προς την εφορία, τα οποία ανέρχονται σε 5,5 εκατομμύρια. Οι οφειλές έχουν βεβαιωθεί με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και είχε μάλιστα επιβληθεί κατάσχεση σε ακίνητα που ο γνωστός τραγουδιστής είχε στην κυριότητά του, χωρίς ωστόσο να έχουν προχωρήσει οι πλειστηριασμοί.

Προκειμένου να διερευνηθεί γιατί δεν προχώρησε ο εκπλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων του κ. Βοσκόπουλου, το υπουργείο Οικονομικών διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ σε ανακοίνωση του επισημαίνει ότι δόθηκε εντολή στην αρμόδια ΔΟΥ να προβεί σε άμεσες ενέργειες προς αναγκαστική είσπραξη των απαιτήσεων μέσω πλειστηριασμών.

Ο ίδιος ο κ. Βοσκόπουλος, σε ανακοίνωσή του, ισχυρίζεται ότι οι μη καταβληθέντες φόροι αφορούν εισοδήματα που δεν καρπώθηκε ο ίδιος και αφορούν τη διαμάχη με την πρώην σύζυγό του.
vendeta