10.5.10

Οι… τρεις σωματοφύλακες του ΛΑ.Ο.Σ.



Posted: 09 May 2010 11:02 AM PDT

ΠΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ «ΝΑΙ» ΣΤΟ ΔΝΤ

Η στάση που κράτησε τελικά ο ΛΑΟΣ στη ψηφοφορία για τα μέτρα αλά ΔΝΤ επέφερε βαθύ διχασμό στο κόμμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Πέμπτης ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωνε: «Εμείς θα πράξουμε κατά συνείδηση και σύμφωνα με τις ανάγκες του σήμερα, που πράγματι ταλανίζουν τον τόπο».

Τι άλλαξε και το απόγευμα επικράτησε η κομματική πειθαρχία του «ΝΑΙ» που εμφάνισε το ΛΑΟΣ ως ένα κόμμα που συντάσσεται με ακραία αντιλαϊκά μέτρα του ΠΑΣΟΚ και την… Ντόρα;

Οι «κακές γλώσσες» λένε ότι στο κόμμα έχει δημιουργηθεί... μια «τρόικα» - είναι της μόδας ο όρος βλέπετε – από τους Μάκη Βορίδη, Αδωνι Γεωργιάδη και Θάνο Πλεύρη – που επηρεάζουν (και επηρεάζονται) σε σημαντικό βαθμό (από) τις αποφάσεις του Καρατζαφέρη και ήταν αυτοί που επέμειναν (μαζί με τον Πρόεδρο εννοείται) στο να ψηφίσουν υπέρ των μέτρων παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία της Κ.Ο. του κόμματος δεν επιθυμούσε μια τέτοια εξέλιξη. Τελικά οι βουλευτές συντάχθηκαν με την απόφαση του Προέδρου με βασικό επιχείρημα ότι «αν πούμε όχι θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα»…

Το ερώτημα όμως που ταλανίζει τα στελέχη του ΛΑΟΣ είναι τι πρόκειται να συμβεί την επόμενη ημέρα. Ήδη… σιγοψιθυρίζεται ότι ο Μάκης Βορίδης, που ποτέ δεν έκρυψε τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του για την οικονομία, βρίσκεται πολύ κοντά στη Ντόρα Μπακογιάνη, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η Ντόρα χειροκρότησε ζεστά τον Μάκη όταν εκείνος είπε στη βουλή το ιστορικό: «Μητρός τε και πατρός τε των άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον και αγιότερον εστί η πατρίς».

Από την άλλη ο Αδωνις Γεωργιάδης, χαμένος στα… αστέρια της τηλεοπτικής καριέρας της συζύγου του, προσπαθεί να αποδείξει και πως αυτός έχει ταλέντο στις πολιτικές συμμαχίες, με τον Θάνο Πλεύρη να προσπαθεί να αναπτύξει τη δική του δυναμική.

Επιμύθιο: Κατανοούμε τη λογική «κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι», δηλαδή καλύτερα ένα ποσοστό 5% και να είμαστε μέσα στο σύστημα, παρά 10% και να μας θεωρούν «ακραίους», αλλά να που οι «στρατηγικές - εξουσίας» μερικές φορές οδηγούν σε… Βατερλώ (τουλάχιστον απέναντι στα μάτια της κοινωνίας) ή και σε… αποσχιστικές τάσεις.

Υ.Γ. Τους πατριώτες που σας εμπιστεύτηκαν και σας τίμησαν με τη ψήφο τους, τους σκέφτεστε καθόλου ή δεν σας νοιάζει;
http://www.elora.gr