20.5.10

Είχαν στήσει εργαστήριο πλαστογράφησης στην Ηγουμενίτσα.


20/05/2010



Εργαστήριο πλαστογράφησης ταυτοτήτων κι άλλων εγγράφων είχαν στήσει δύο κάτοικοι της Ηγουμενίτσας. Πέρα από αυτό όμως, η δράση τους επεκτείνονταν και σε άλλους τομείς, καθώς από την έρευνα της αστυνομίας αποκαλύφθηκε ότι είχαν στο σπίτι τους από ναρκωτικά μέχρι κλεμμένες εικόνες.

Όλα ξεκίνησαν σχεδόν τυχαία όταν στην Ηγουμενίτσα συνελήφθη αλλοδαπός ο οποίος επέδειξε πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Από την προανάκριση προέκυψε ότι το πλαστό έγγραφο του το είχαν προμηθεύσει δύο κάτοικοι της...


πόλης έναντι αμοιβής.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι που διαμένουν βρέθηκαν και κατασχεθήκαν ένας φορητός υπολογιστής, ένας σαρωτής, ένα πολυμηχάνημα Η/Υ και έξι πλαστές σφραγίδες τα οποία χρησιμοποιούσαν για πλαστογράφηση εγγράφων, καθώς και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Επίσης σε έρευνα σε όχημα ιδιοκτησίας του ενός εκ των ανωτέρω δραστών βρέθηκαν και κατασχεθήκαν ένας γεμιστήρας πυροβόλου όπλου με μία σφαίρα και πέντε θρησκευτικές εικόνες οι οποίες είχαν αφαιρεθεί από τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Πλαταριά Θεσπρωτίας.

Πηγή Εpirus post