3.5.10

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ



Την 2-5-2010 και ώρα 12:00, στην περιοχή Χαριλάου, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς ηλικίας 34 και 22 ετών για τα αδικήματα της αρπαγής και της εκβίασης που διέπραξαν σε βάρος δύο ομοεθνών τους, ενώ αναζητούν και τρίτο συνεργό τους, του οποίου τα στοιχεία ταυτότητας είναι γνωστά. 
Συγκεκριμένα, έπειτα από καταγγελία συγγενών των  παθόντων , πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία  συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί, διότι βραδυνές ώρες της 30-4-2010, οδήγησαν σε υπόγειο διαμέρισμα στην περιοχή Χαριλάου δύο ομοεθνείς τους ηλικίας 18 και 23 ετών, όπου τους κράτησαν παρά τη θέλησή τους με χρήση σωματικής βίας και απειλές κατά της ζωής τους. Στη συνέχεια, αφού επικοινώνησαν με συγγενικά πρόσωπα των παθόντων, απαίτησαν εκβιαστικά ικανό χρηματικό ποσό προκειμένου να τους απελευθερώσουν. 
Μετά την  αστυνομική επιχείρηση οι παθόντες απελευθερώθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν αρμοδίως. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου συνεργού.