Οδεύει προς ψήφιση στη Βουλή το ασφαλιστικό

Μεγάλες θα είναι οι απώλειες στις συντάξεις εκατομμυρίων Ελλήνων με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, που οδεύει προς ψήφιση στη Βουλή, μετά την έγκρισή του το απόγευμα από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όλοι λοιπόν οι εργαζόμενοι οδηγούνται σε εργάσιμο βίο 40 ετών, προκειμένου να έχουν μια αξιοπρεπή σύνταξη. Μαχαίρι μπαίνει στις πρόωρες συντάξεις πριν από την ηλικία των τα 60 χρόνων.

Οι ανατροπές θα είναι ακόμη μεγαλύτερες για τους νέους που θα πιάσουν πρώτη φορά δουλειά μετά το 2013, ενώ και οι νέοι δημόσιοι υπάλληλοι από το ίδιο έτος θα υπάγονται στο ΙΚΑ.

Την ίδια ώρα,...
ρημάζει η ακίνητη περιουσία των ασφαλιστικών Ταμείων. Σε μία κρίσιμη στιγμή για το ασφαλιστικό, όπου τα μεγάλα Ταμεία αναζητούν απεγνωσμένα ρευστό για τις συντάξεις, ολόκληρα κτίρια, αλλά και οικόπεδα σε κεντρικότατα σημεία έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης κερδίζουν ετησίως από τις ενοικιάσεις των ακινήτων τους περίπου 30 εκατ. ευρώ, ενώ μόνο το ΙΚΑ πληρώνει για μισθώματα 35 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Εν τω μεταξύ, σκωτσέζικο ντους υφίστανται καθημερινά οι εργαζόμενες στο δημόσιο τομέα, που άλλα ακούν την μία ημέρα και άλλα την άλλη. Ο υπουργός Εργασίας σε μία προσπάθεια να ανακόψει το κύμα παραιτήσεων, ανακοίνωσε πως όσοι έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους για πρόωρη συνταξιοδότηση μπορούν να ανακαλέσουν τις αιτήσεις τους, αφού έχουν θεμελιώσει τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Οι υπάλληλοι που δεν ξέρουν τί να κάνουν έχουν βγάλει χαρτί και μολύβι και υπολογίζουν τι τους συμφέρει.
Ant1