25.5.10

ΜΠΡΑΒΟ στον Υφυπουργό κ. Βούγια.


Καταγγέλθηκε η σύμβαση για το C4I

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Μαΐου 2010, 19:30
Με δύο αποφάσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατήγγειλε μερικώς τη σύμβαση για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4I για τους Ολυμπιακούς 2004 με την εταιρεία SAIC και κήρυξε έκπτωτη την εταιρεία για τις υπηρεσίες εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, με τις δύο αποφάσεις το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: ...



1. Προχωρά σε Μερική Καταγγελία τη Σύμβασης 020/Α/03, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας SCIENCE APPLICATIONS INTERNATIONAL CORPORATION (SAIC), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για την προμήθεια του Συστήματος C4I Ολυμπιακής Ασφάλειας, μετά τη μη συμμόρφωση της εταιρίας στην από 21/4/2010 Εξώδικο Δήλωση Πρόσκληση του ΥΠτΠ. Συγκεκριμένα, προχωρά στην εν μέρει καταγγελία της σύμβασης λόγω της μη παράδοσης του Συστήματος ‘’με το κλειδί στο χέρι’’ δηλαδή, ενός συστήματος ασφαλούς, διαλειτουργικού, ενιαίου και ολοκληρωμένου. Η μερική καταγγελία της σύμβασης απορρέει από την αδυναμία εκπλήρωσης της παραπάνω συμβατικής υποχρέωσης της εταιρίας, όπως προβλεπόταν ρητά στο άρθρο 9.1 της σύμβασης και σύμφωνα με τον όρο 34.1.1. περί αδυναμίας εκπλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεων. Διευκρινίζεται ότι στο παρόν στάδιο και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των όρων 34.3.4.4 και 34.3.4.5 της σύμβασης, δεν καταγγέλλεται η σύμβαση κατά το μέρος που αφορά στις υπηρεσίες του δικτύου TETPA καθώς και τις υπηρεσίες Συντήρησης και Υποστήριξης των επιμέρους Υποσυστημάτων, οι οποίες συνεχίζουν να εκτελούνται κανονικά.


2. Κηρύσσει την προμηθεύτρια εταιρεία SAIC έκπτωτη από την 020/Α/03 σύμβαση, κατά το μέρος που αφορά στην παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης στα Υποσυστήματα 1-7 (CDSS) του Συστήματος C4I Ολυμπιακής Ασφάλειας, καθότι δεν πραγματοποίησε - παρείχε, ως όφειλε, τις απαιτούμενες υπηρεσίες εκπαίδευσης, παρά την ειδοποίηση και τη σχετική προθεσμία που της δόθηκε. Συγκεκριμένα, δεν εξασφαλίστηκε η μεταφορά τεχνογνωσίας, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 2 της σύμβασης, καθώς και η απόκτηση δεξιοτήτων στους χειριστές, διαχειριστές και τεχνικούς, έτσι ώστε το ολοκληρωμένο σύστημα C4I Ολυμπιακής Ασφάλειας να μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά, ενιαία και ολοκληρωμένα.
zougla.gr