9.5.10

Ειρηνευτική πρωτοβουλία Ελλάδας - Τουρκίας προτείνει ο Κον - Μπεντίτ

Bookmark and Share

Πρόταση στον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί να μελετήσει το ενδεχόμενο της προσέγγισης της Τουρκίας στην Ευρώπη, ούτως ώστε να μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας πρότεινε ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ντάνιελ Κον - Μπεντίτ.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info, ο ηγέτης των Πρασίνων στο ευρωκοινοβούλιο υπενθύμισε ότι η παράταξή του έχει ζητήσει να υπάρξει μια "ειρηνευτική πρωτοβουλία" της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα αφορά την Ελλάδα και την Τουρκία.

Όπως είπε, "εάν υπάρξει προσέγγιση της Τουρκίας στην Ευρώπη και αφοπλισμός, ο ελληνικός προϋπολογισμός θα ανακουφιστεί, ο τουρκικός προϋπολογισμός θα ανακουφιστεί".

Υπενθύμισε δε ότι ...
ο Σαρκοζί και ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν έθεσαν ως προϋπόθεση για να χορηγήσουν οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα να σεβαστεί η Αθήνα τα εξοπλιστικά συμβόλαια που έχει υπογράψει με το Παρίσι. "Το λέω εδώ και έξι εβδομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!" τόνισε.

Όπως ανέφερε, η Ελλάδα έχει συνάψει συμβόλαια "για γαλλικές φρεγάτες και ελικόπτερα, για γαλλογερμανικά αεροσκάφη, για γερμανικά υποβρύχια και άλλα όπλα που προέρχονται από την Ευρώπη, όπως από την Ολλανδία".

Για την Ελλάδα, υπογράμμισε: "Αν συζητάμε για το πώς θα αδυνατίσουμε το μαμούθ στην Ελλάδα, να μιλάμε για όλα! Να τα βάζουμε όλα στο τραπέζι! Γιατί να βάζουμε στο τραπέζι μόνο τις συντάξεις των ανθρώπων που βγάζουν 800 ή 900 ευρώ και όχι όλους αυτούς τους προϋπολογισμούς;".

Επέκρινε επίσης την Ελλάδα για τα ποσά που δίνει στην Εκκλησία, τονίζοντας: "Περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ του ελληνικού προϋπολογισμού πηγαίνουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

infognomonpolitics