12.5.10

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΜΠΟΡΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΝΕΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΡΑΣΗΣ



DSC00868.JPG

Bραδινές ώρες της 11-05-2010 στην περιοχή της Τούμπας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, εντόπισαν και συνέλαβαν δύο άτομα μετά από μεταξύ τους συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών, ενώ ταυτόχρονα αποκάλυψαν νέο τρόπο δράσης των κυκλωμάτων και διοχέτευσης ναρκωτικών στα στέκια των τοξικομανών. 
Συγκεκριμένα, περί ώρα 22:20 της ίδιας ημέρας, συνελήφθη 18χρονος ομογενής, διότι στη θέα αστυνομικών απέρριψε στο έδαφος τρία (3) σπιρτόκουτα που περιείχαν συνολικά 17,5 γραμμάρια χασίς, τα οποία, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προμηθεύτηκε νωρίτερα από 36χρονο αλλοδαπό, έναντι χρηματικού ποσού. Σε έρευνα που του έγινε βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του. 
Μετά από  αναζητήσεις, περί ώρα 22:45, εντοπίστηκε  στην ευρύτερη περιοχή και συνελήφθη  ο 36χρονος αλλοδαπός, διότι σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν επτά (7) σπιρτόκουτα που περιείχαν συνολικά 46 γραμμάρια χασίς και τα οποία προόριζε για εμπορία, δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του και χρηματικό ποσό προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) δέματα χασίς συνολικού βάρους 924 γραμμαρίων, μικροποσότητα κοκαΐνης, χρηματικό ποσό προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών, δύο επιπλέον κινητά τηλέφωνα και σαράντα τέσσερα (44) σπιρτόκουτα στα οποία επρόκειτο να τοποθετήσει ποσότητες ναρκωτικών και να τις διοχετεύσει σε στέκια τοξικομανών.