17.5.10

ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ :


Δερβιτσάνη: Κάτω τα χέρια από τις ελληνικές επιχειρήσεις της Δρόπολης

- παλμό στη  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δερβιτσάνη
- στη διαμαρτυρία και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Β. Ντούλες
- μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις συνόδευαν την αυτοκινητοπομπή-διαμαρτυρία  προς το φυλάκιο Κακαβιάς
- ο μειονοτικός υπουργός του Μπερίσα τηρεί σιγή ιχθύος
Αυτό που έγινε σήμερα στη Δερβιτσάνη είχε καιρό να γίνει στην περιοχή Δρόπολης. Αγανακτισμένοι πλέον οι επιχειρηματίες όλης της περιοχής με πρωτοπόρους αυτους της Δερβιτσάνης, συγκεντρώθηκαν να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης του Σαλί Μπερίσα, των συνεχιζομένων εφόδων των κρατικών υπηρεσιών και των εμποδίων που προβάλλει για την ανάπτυξη και την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του χώρου....

Εκτός από τους επιχειρηματίες στην πλατεία της Δερβιτσάνης ήρθε  προς συμπαράσταση και αρκετός άλλος κόσμος από τα χωριά της Κάτω και Άνω Δρόπολης. Οι ομιλητές καταδίκασαν την πρακτική επιβολής προστίμων της κυβέρνησης και  επανέλαβαν πως δεν θα αποδεχτούν συμπεριφορές που  στην παρούσα δύσκολη οικονομική κατάσταση οδηγούν σε χρεωκοπία τις επιχειρήσεις τους.
Στη συγκέντρωση αυτή  οι παρευρισκόμενοι ζήτησαν επίσης από τις αρμόδιες κρατικές αρχές να πάρουν πίσω την απόφαση για να κλείσουν την εταιρία λεωφορείων »Δρόπολη», μια απόφαση, καθώς ήδη γνωρίζουν όλοι οι  Δροπολίτες, που είναι καθαρά πολιτική και εκδικητική.
Μετά την συγκέντρωση στην πλατεία Δερβιτσάνης  οι συμμετέχοντες  με πανώ αναρτημένα στα λεωφορεία και με τα δικά τους αυτοκίνητα κινήθηκαν ως πομπή κατά της οδού Δερβιτσάνης-Κακαβιάς με τελικό προορισμό το μεθοριακό φυλάκιο Κακαβιάς.
Στη διαμαρτυρία παραβρέθηκε και ο βουλευτής και πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Β. Ντούλες ο οποίος δήλωσε στα αλβανικά  ΜΜΕ πως «οι κάτοικοι της Δρόπολης διαμέσου αυτής της διαμαρτυρίας εκφράστηκαν κατά  των άδικων  και με πολιτικά κίνητρα αποφάσεων των κρατικών αρχών κατά των επιχειρηματιών της Ελληνικής Μειονότητας. Είναι δεκάδες  οι περιπτώσεις προστίμων, συνέχισε ο Ντούλες, που είναι αδικαιολόγητα και οδηγούν στην  κατάρρευση αυτές τις επιχειρήσεις»
Να σημειώσουμε πως προκάλεσε εντύπωση και κατά τη συγκέντρωση στη Δερβιτσάνη, αλλά και κατά τη διάρκεια της πορείας προς την Κακαβιά, η έντονη παρουσία μεγάλων δυνάμεων της αστυνομίας. Πληροφορίες λένε πως  και τις προηγούμενες μέρες, έλεγχαν διακριτικά  τα χωριά της Δρόπολης αρκετοί αστυνομικοί με πολιτικά.



Το κράτος βάζει λουκέτο στην εταιρία λεωφορείων -Δρόπολη-

Δεν λέει να σταματήσει το κυνήγι  των ανθρώπων της κυβέρνησης Μπερίσα κατά των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Μειονότητας. Μετά την προ ημερών έφοδο ανθρώπων σταλμένων κατευθείαν από τα Τίρανα, με ελέγχους και επιβολή προστίμων σε πολλές  μικρές επιχειρήσεις στην περιοχή Δρόπολης, έρχεται προχθές το κλείσιμο της μοναδικής δεροπολίτικης εταιρίας λεωφορείων «Δρόπολη».
Καιρό τώρα  άνθρωποι του Μπερίσα  έχουν εξαπολύσει στην περιοχές της Μειονότητας πογκρόμ απολύσεων όσων συμπατριωτών μας  δεν ψήφισαν το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα, ενώ τώρα  με πρωτόγονη εκδίκηση θέλουν να κάνουν ζημιά σε όσους  επιχειρηματίες ή μικροεπιχειρηματίες  δεν πήγαν με τα νερά τους.
‘Ετσι σειρά αυτές τις μέρες  είχε η εταιρία λεωφορείων «Δρόπολη», η οποία καιρό τώρα εξυπηρετεί και διευκολύνει αφάνταστα τους συμπατριώτες μας επιβάτες που ταξιδεύουν προς και από την Ελλάδα.
Να σημειώσουμε ακόμα  πως το γεγονός αυτό έχει γίνει πλέον γνωστό σε όλη τη Δρόπολη και έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των κατοίκων της. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες,  προετοιμάζονται και δυναμικές κινητοποιήσεις  ως απάντηση των Δεροπολιτών  στο τελευταίο πογκρόμ των ανθρώπων του Μπερίσα στην περιοχή.