Απαίτηση για απομάκρυνση του Καραμανλή

Την απομάκρυνση του Κώστα Καραμανλή ζητούν από τον Αντώνη Σαμαρά κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως αναφέρει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Real News, η οποία κυκλοφορεί την Κυριακή.

Τα στελέχη φέρονται να εισηγούνται στον πρόεδρο του κόμματος εάν δεν πεισθεί να αποχωρήσει, να τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων στις επόμενες εκλογές.


Εν τω μεταξύ, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά συγκροτείται Ομάδα Παρακολούθησης του Προγράμματος που...
συνοδεύει τη Συμφωνία Στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ζώνης του Ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Την Ομάδα Παρακολούθησης θα συντονίζει ο Βουλευτής Φθιώτιδας, Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Γραμματέας της Επιτροπής αναλαμβάνει η κα Ελένη Ρωμαϊδου, Οικονομολόγος.

Σκοπός σύστασης της Ομάδας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ, είναι η παρακολούθηση της εκτέλεσης του Προγράμματος στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας, καθώς και η υποβολή προτάσεων οικονομικής πολιτικής προς την ηγεσία του Κόμματος, με στόχο την ταχύτερη έξοδο από την κρίση.

Η απόφαση αυτή, τονίζεται στην ανακοίνωση, «εκφράζει τη βούληση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να υπάρξει διαρκής και σε βάθος αξιολόγηση των εξελίξεων στην Οικονομία, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο, και να αναπτυχθούν πρόσθετες συγκροτημένες πολιτικές προτάσεις για την ανόρθωση της Ελληνικής Οικονομίας που δοκιμάζεται από την κρίση».
ant1 online