12.5.10

Απολογείται ο Σειρηνίδης για την επίθεση στα ΜΑΤ


 Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010, 07:31
Συμπληρωματική απολογία για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος των ανδρών του ΜΑΤ στα Εξάρχεια, στις 10 Ιουλίου 2009, αναμένεται να δώσει σήμερα ο Άρης Σειρηνίδης.

Στον Άρη Σειρηνίδη ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη μετά την ταυτοποίηση DNA του με βιολογικό υλικό που βρέθηκε στη χειρουργική μάσκα που είχε πετάξει ο δράστης της επίθεσης κατά της κλούβας των ΜΑΤ, έξω από τα παλιά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Ο δράστης, που φορούσε βερμούδα, μεγάλο..ψάθινο καπέλο και χειρουργική μάσκα, πυροβόλησε μία φορά κατά κλούβας των ΜΑΤ που βρισκόταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 61, με «καθαρό» 9άρι όπλο. Στη συνέχεια διέφυγε πυροβολώντας μία φορά ακόμη στον αέρα και λίγα μέτρα παρακάτω πέταξε τη χειρουργική μάσκα. Από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αφού η σφαίρα έπεσε στο μεταλλικό πλέγμα.

Ο Άρης Σειρηνίδης συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας 3 Μαΐου, κατά τη διάρκεια ερευνών για τον εντοπισμό των ληστών που «χτύπησαν» τα Praktiker. Εναντίον του έχει ασκηθεί δίωξη για παράνομη οπλοφορία και αντίσταση.
zougla