6.5.10

Θρήνος στο πυρπολημένο κτίριο της Σταδίου



 Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010, 12:40
Σοκ, αγανάκτηση και θρήνος. Η επόμενη ημέρα βρίσκει μουδιασμένους τους εργαζομένους στην τράπεζα Marfin και απλούς πολίτες που περνούν από την οδό Σταδίου, όπου τρεις συνάνθρωποί μας έχασαν άδικα και βίαια τη....
ζωή τους.



Λουλούδια και αναμμένα κεριά στην είσοδο της Marfin 




Εργαζόμενοι έσπαγαν τα τζάμια για να αναπνεύσουν και να σωθούν







Η περιοχή γύρω από την τράπεζα παραμένει αποκλεισμένη από αστυνομικούς

Την ώρα που συνάδελφοι των τριών θυμάτων μαζεύουν ό,τι έχει απομείνει από το πυρπολημένο κτίριο, αδυνατώντας να πιστέψουν όσα συνέβησαν μέσα σε λίγα λεπτά το μεσημέρι της Τετάρτης, περαστικοί, εργαζόμενοι σε διπλανά καταστήματα, ακόμα και ένστολοι αστυνομικοί που βρίσκονται στην περιοχή σπεύδουν να τοποθετήσουν λίγα λουλούδια στην είσοδο της τράπεζας, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους τρεις αδικοχαμένους πολίτες. 



Ο θρήνος περισσεύει. Όπως περισσεύει και η οργή γι' αυτούς που στέρησαν το αύριο από τρεις ανθρώπους του μεροκάματου.

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης. Σύμφωνα με αυτήν, ο θάνατος της 32χρονης Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της 35χρονης Βιβής Ζούλια και του 36χρονου Νώντα Τσακάλη οφείλεται σε ασφυξία από την εισπνοή καπνών και τοξικών αερίων από την πυρκαγιά που ξέσπασε από τις μολότοφ.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουτσάφτης θα πραγματοποιηθούν και τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Ο 36χρονος Νώντας έφερε λίγα εξωτερικά εγκαύματα που εισχωρούν σε βάθος, γεγονός που σημαίνει ότι εκτέθηκε για περισσότερη ώρα στους καπνούς και πέρασε μέσα από τις φλόγες, για να γλυτώσει, κατεβαίνοντας το κλιμακοστάσιο, όπου και βρέθηκε νεκρός ανάμεσα στον πρώτο και δεύτερο όροφο.

Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε και το ότι η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου ήταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης. 
zougla