16.5.10

Επεισόδιο μεταξύ Ερντογάν και του διευθυντη της εφημερίδας "Έθνος"-


Posted: 15 May 2010 06:49 AM PDT


  • "Χοντρό" επεισόδιο με τον διευθυντή του ΕΘΝΟΥΣ Γιώργο Χαρβαλιά είχε  ο Ερντογάν.

 Σε συνάντηση που είχε με διευθυντές ελληνικών εφημερίδων, προσπάθησε να κάνει συστάσεις στα ΜΜΕ, αποδίδοντάς τους εμμέσως ευθύνες για τις εντάσεις που αναπτύσσονται κατά καιρούς στις διμερείς σχέσεις! Ο Χαρβαλιάς, που έχει ειδίκευση στις διπλωματικές σχέσεις και γνωρίζει καλά τα ελληνοτουρκικά, του απάντησε ότι δεν μπορεί να μιλάει έτσι στα ΜΜΕ ξένης χώρας.
Ο Ερντογάν επέμεινε και, ούτε λίγο ούτε πολύ, άφησε ..να εννοηθεί ότι κατά τη γνώμη του οι εφημερίδες και η τηλεόραση στην Ελλάδα παίρνουν γραμμή από την εκάστοτε κυβέρνηση! Εκεί, πλέον, ο Χαρβαλιάς ξέφυγε από το πρωτόκολλο και του απάντησε ότι η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα, υπαινισσόμενος σαφώς ότι η Τουρκία δεν είναι, και άρα ο ίδιος δεν μπορεί να ξέρει τί συμβαίνει σε μια δυτική δημοκρατία!
Η άποψη Ερντογάν για την δημοκρατία και την ελευθερία του Τύπου
Δικαστήριο της τουρκικής πόλης Diyarbakir, καταδίκασε τη Πέμπτη έναν δημοσιογράφο κουρδικής εφημερίδας σε 166 χρόνια κάθειρξη.
Η κατηγορία εναντίον του Vedat Kursun, πρώην αρχισυντάκτη της ημερήσιας εφημερίδας Azadiya Welat, ήταν πως διέδιδε πληροφορίες υπέρ του κουρδικού Εργατικού Κόμματος ΡΚΚ, μέσω της δημοσίευσης ειδήσεων και φωτογραφιών.
Ο Kursun κατηγορήθηκε επίσης για «διάπραξη κακουργημάτων για λογαριασμό τρομοκρατικής οργάνωσης». Ο ίδιος επιμένει πως δεν είχε «εγκληματική» πρόθεση, και πως θα εφεσιβάλλει την απόφαση του δικαστηρίου. Εν τω μεταξύ συνεχίζει να κρατείται, από τον Φεβρουάριο του 2008.
ΠΗΓΗ