10.5.10

Σε εξέλιξη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. ( πλην..."Λακε- δαιμονίων ! )


 Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010, 12:14

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη στο Προεδρικό Μέγαρο η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών- απουσιάζουν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ- υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με θέμα «Ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την πορεία της οικονομίας και της χώρας».

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να προχωρήσει σε αναλυτική ενημέρωση – προς τους Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη, παρουσία του Κάρολου Παπούλια- για όσα οδήγησαν στη συμφωνία διάσωσης της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον της σύσκεψης είναι το γεγονός ότι σε αυτή θα παρευρεθεί και ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, προφανώς, θα ενημερώσει για τις χθεσινές αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ σχετικά με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Στη σύσκεψη ο πρωθυπουργός θα ζητήσει να χαμηλώσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να υπάρξει ένα ελάχιστο επίπεδο κοινωνικής ηρεμίας και ανοχής, δεδομένου ότι η προσπάθεια για τη σωτηρία της οικονομίας τώρα αρχίζει.

Θα παρουσιάσει προτάσεις για την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος, την αλλαγή του εκλογικού νόμου και του εκλογικού συστήματος, τη μείωση του αριθμού των βουλευτών αλλά και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, που είναι -καθώς φαίνεται- λαϊκή απαίτηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, αναμένεται να ζητήσει τόνωση της ανάπτυξης, καθώς αυτό θεωρείται από τη Ρηγίλλης ότι είναι μονόδρομος για την έξοδο της οικονομίας από το τούνελ. Θα ζητήσει ακόμη η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική, ώστε να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, πρόκειται να ζητήσει τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας.