31.5.10

Απώλειες του τουρκικού στρατού απο το ΡΚΚ


Posted: 30 May 2010 02:53 AM PDT
Επτά άνθρωποι μεταξύ των οποίων δύο τούρκοι στρατιώτες και τρείς δόκιμοι σκοτώθηκαν το Σάββατο στη διάρκεια μαχών του τουρκικού στρατού με κούρδους αντάρτες στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας, αναφέρθηκε από το στρατό και μεταδόθηκε από τα τουρκικά μμε.

Σε ορεινή περιοχή της επαρχίας Σιρνάκ κοντά στα σύνορα της χώρας με το Ιράκ, ο στρατός απώθηκε κούρδους του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν όπου σκοτώθηκαν δύο τούρκοι στρατιώτες και δύο άλλοι τραυματίστηκαν. Σε άλλες μάχες μεταξύ των δύο πλευρών σε αγροτική περιοχή της επαρχίας Σιρτ δύο πολιτοφύλακες σκοτώθηκαν σε επίθεση των... κούρδων ανταρτών κατά περιπολου.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου μια άλλη ομάδα κούρδων ανταρτών επιτέθηκε με χειροβομβίδες στην επαρχία Αντάκια με αποτέλεσμα ένας φρουρός ιδιωτικής εταιρείας να σκοτωθεί και να τραυματιστεί ένας άλλος. Τέλος δύο ακόμα άτομα σκοτώθηκαν σε αιματηρά επεισόδια επίσης στην επαρχία Σιρνάκ.

Tην περασμένη Τετάρτη σε συγκρούσεις του τουρκικού στρατού με Κούρδους μαχητές στο χωριό Uludere της επαρχίας Σιρνάκ, σκοτώθηκε ένας Τούρκος Λοχίας των ειδικών δυνάμεων ο Adem Erboyacı ετών (23) και τραυματίστηκαν άλλοι τρείς στρατιώτες. Την επομένη ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και ακόμα ένας τραυματίστηκε κατα την διάρκεια περιπολίας στην επαρχία Σιίρτ.

Μετα τις χθεσινές συγκρούσεις ο αριθμός των νεκρών τούρκων στρατιωτων τις τελευταίες 4 ημέρες ανέρχεται στους 7