16.5.10

πρόσληψη 3.000 νοσηλευτών


Μέχρι το 2012 θα επαναλειτουργήσει το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Την πρόσληψη 3.000 νοσηλευτών προανήγγειλε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Την έκδοση προκήρυξης για την πρόσληψη 3.000 νοσηλευτών, ανακοίνωσε από την Πάτρα η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, διαβεβαιώνοντας ότι μέχρι το 2012 θα είναι σε θέση να επαναλειτουργήσει το νοσοκομείο της Πάτρας, Αγ. Ανδρέας, μετά τις σοβαρές ζημιές που είχε υποστεί από τον ισχυρό σεισμό στις 8 Ιουνίου του 2008.
Κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου θα παραδοθεί η τριώροφη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου και μέχρι το τέλος του 2010 θα παραδοθεί το νέο τμήμα του παλαιού κτιρίου.  ....

Επίσης μέσα στο 2012 θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες αντισεισμικής θωράκισης του κεντρικού κτιρίου του «Αγίου Ανδρέα
Η υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των εργασιών και ανακοίνωσε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια του εξοπλισμού που χρειάζεται η νέα τριώροφη πτέρυγα του νοσοκομείου.
Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε ότι τα νοσοκομεία της Αχαΐας θα ενισχυθούν με την πρόσληψη 69 γιατρών, 35 επικουρικών γιατρών και 86 νοσηλευτών.
Αναφερόμενη στην πολιτική της κυβέρνησης, η Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι "στόχος είναι να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον και να εξοικονομηθούν επιπλέον πόροι, διότι η υγεία είναι δημόσιο αγαθό" και πρόσθεσε ότι οι άμεσες προτεραιότητες σε θεσμικό επίπεδο είναι , οι προμήθειες και η πολιτική φαρμάκου, η λειτουργία του ΕΣΥ και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Όσον αφορά στο επίμαχο θέμα των εφημεριών σημείωσε χαρακτηριστικά: "Θέλουμε ένα νέο πρότυπο εφημέρευσης που θα μπορέσει να δώσει λύσεις".
   enet