6.5.10

Ο ΣΦΥΓΜΟ ΣΤΟΥ 24ΩΡΟΥ

Γ. Παπανδρέου: Στέλνουμε στον εισαγγελέα όσους διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα"Δεν τίθεται θέμα αυξημένης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αλλά ζήτημα πολιτικής ευθύνης"Σκληρή επίθεση στην Νέα Δημοκρατία την οποία κατηγόρησε για ασυδοσία και “πλιάτσικο” κατά την περίοδο που διακυβέρνησε την χώρα, άσκησε ο πρωθυπουργός. Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι θα στείλει στον εισαγγελέα τους ενόχους και κατήγγειλε “υπουργό της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος δαπάνησε 28.000 ευρώ για κουρτίνες


Α. Σαμαράς: Συνενοχή η ψήφιση του νομοσχεδίου των μέτρωνΕπανέλαβε την πρότασή του για μείωση στον αριθμό των βουλευτών και κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργώνΣε υψηλούς τόνους κινήθηκε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Απέδωσε στο ΠΑΣΟΚ ευθύνες για την έκρηξη των επιτοκίων των ομολόγων επί των ημερών του. Στις καταγγελίες του πρωθυπουργού για τις κουρτίνες του υπουργού, απάντησε μιλώντας για το “σκάνδαλο του χρηματιστηρίου και των υποβρυχίων”. Έθεσε τις έξι «κόκκινες γραμμές» του κόμματός του και επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.


Αποφασισμένη να υπερψηφίσει τη συμφωνία η Ντ. ΜπακογιάννηΑποφασισμένη να υπερψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο της συμφωνίας με την τρόικα είναι η Ντόρα Μπακογιάννη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε». Η στάση της κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από τη γραμμή Σαμαρά, που είναι η καταψήφιση της συμφωνίας, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε σύγκρουση κορυφής. Δεδομένου ότι συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. διαμήνυαν τα τελευταία 24ωρα ότι «σε ένα τέτοιο μείζον θέμα η κομματική πειθαρχία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη», είναι σαφές ότι η πρώην υπουργός αναλαμβάνει το ρίσκο της διαγραφής της.


Ζαν Κλοντ Τρισέ: Γιατί στηρίξαμε τα ελληνικά ομόλογαΗ Πορτογαλία δεν είναι στην ίδια θέση με την Ελλάδα πρόσθεσεΗ απόφαση στήριξης των ελληνικών κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα καθώς και η οικονομική κατάσταση των χωρών της Ευρωζώνης μονοπώλησε τη συνέντευξη τύπου του Ζαν Κλοντ Τρισέ. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, η απόφαση αυτή ήταν μια επιβράβευση του ελληνικού προγράμματος.


Μέτρα «έκτακτης ανάγκης» για τον τουρισμό αποφάσισε ο ΕΟΤΣε τέσσερα μέτρα άμεσης υλοποίησης, προκειμένου να αποφευχθούν οι πολύ δυσάρεστες συνέπειες για τον τουρισμό, στον απόηχο των θλιβερών χθεσινών γεγονότων στην Αθήνα, κατέληξε ο ΕΟΤ κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε και με βάση τiς οδηγίες του αρμόδιου υπουργείου Πολιτισμού.


enet