9.5.10

Ο σφυγμός του 24ώρου από enet.gr



  • Εκδήλωσεις μνήμης για τα θύματα του δολοφονικού εμπρησμούΠλήθος πολιτών βρέθηκε το μεσημέρι έξω από το κατάστημα της τράπεζας Marfin, στο οποίο τρεις άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο εξαιτίας εμπρησμού, κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων της περασμένης Τετάρτης.
  • ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΖΩΗΣ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΕΣΟΔΩΝ (ΜΑΣ) ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΜΑΣ)Οι 8 πληγές του ΜνημονίουΤο επαχθέστερο πακέτο μέτρων συνολικού ύψους 30 δισ. ευρώ κυρώθηκε από τη Βουλή και άρχισε να τίθεται σε εφαρμογή ανατρέποντας εργασιακά, ασφαλιστικά, οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα της χώρας.
  • Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Ντερ ΣπίγκελΟ Μιχ. Χριστοφοράκος αποζημίωσε με 1,2 εκατ. ευρώ τη SiemensΟ πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens στην Ελλάδα, Μιχάλης Χριστοφοράκος κατέβαλε 1,2 εκατομμυρία ευρώ ως αποζημίωση προς τη γερμανική εταιρεία, Siemens σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Ντερ Σπίγκελ.
  • Στη δημοσιότητα έκθεση για την Ε.Ε. του 2030Η Ευρώπη δεν έχει μέλλον χωρίς ισχυρή ηγεσία, τονίζουν Φ. Γκονζάλες και 11 «σοφοί»Προτείνουν ριζικές μεταρρυθμίσεις, θέτουν προαπαιτούμενο λαϊκής συμμετοχήςΟ πρόεδρος του Reflection Group, Φελίπε ΓκονζάλεςΗ Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή της ιστορίας της και από τις αποφάσεις που θα πάρει τώρα θα εξαρτηθεί η θέση της στην παγκόσμια «σκακιέρα» τα επόμενα 20 χρόνια. Αυτό είναι το ανησυχητικό συμπέρασμα έρευνας διάρκειας 17 μηνών,που διεξήγαγε για λογαριασμό της Κομισιόν το Reflection Group, ένα σώμα δώδεκα «σοφών», με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό της Ισπανίας, Φελίπε Γκονζάλες.
  • Κλείσιμο αεροδρομίων αναμένεται και στη νότια Γαλλία και ΠορτογαλίαΗ ηφαιστειακή στάχτη επισκέπτεται τώρα τον ευρωπαϊκό νότοΜεγάλα προβλήματα στην ΙσπανίαΠροβλήματα και πάλι στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια εξαιτίας της ηφαιστειακής στάχτης από την Ισλανδία. Ήδη η Ισπανία έκλεισε 19 από τα αεροδρόμιά της στο βόρειο τμήμα της χώρας,
  • Δεν θα αναβάλλει την επίσκεψη στην ΑθήναΚαλό κουράγιο και από ΕρντογάνΕυχές για να ξεπεραστεί η κρίση στην ΕλλάδαΤην ελπίδα του αλλά και την ευχή του ότι τα προβλήματα στην Ελλάδα θα ξεπεραστούν «μια ώρα αρχύτερα», εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στην εφημερίδ