21.12.09

Η Τουρκία και το Ισραήλ συμφωνούν με την παράδοση των Herons


ΔΕΥΤΈΡΑ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2009



Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί στην παράδοση του Ισραήλ-που επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), γνωστό ως Herons, ανώτερος στρατιωτικός πηγές δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ανατόλια την Τετάρτη.

Το Ισραήλ θα παραδώσει 10 προχωρημένο επανδρωμένα οχήματα αέρος, ή τα UAV, στην Τουρκία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010.

Τουρκικές αρχές, επίσης, μίλησε για την παράδοση του Heron στην Τουρκία με το Ισραήλ Βιομηχανίας, ο οποίος πληρώνει μια επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία. Ως αποτέλεσμα των συνομιλιών (επίσημη επίσκεψη Ισραηλινού υπουργού Εμπορίου και Εργασίας κ. Βενιαμίν Μπεν-Ελιέζερ σστην Τουρκία),σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αφαιρεθεί σημαντικά σημεία διαφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ισραηλινές αρχές ισχυρίστηκαν ότι χρειάζεται χρόνος για να εγκαταστήσετε την τεχνολογία που η Τουρκία θέλει στο Heron. Ωστόσο, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι Heron που παράγεται για την Τουρκία έχουν εκπληρώσει με επιτυχία όλα τα κριτήρια απόδοσης. Οι δύο πλευρές θα συζητήσουν μόνο τις λεπτομέρειες της παράδοσης και την τελική φάση της παραγωγής του ερωδιούς. Η περίοδος των 45-50 ημερών έχει οριστεί για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία, και η Τουρκία αναμένει να λάβει την τελευταία γενιά Herons κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών του 2010.

Με την παράδοση του Ισραήλ-που Herons παρατείνεται, η Τουρκία ξεκίνησε την παραγωγή των δικών επανδρωμένα εναέρια οχήματα της, αν και σημαντικά χαμηλότερης ποιότητας. Ισραήλ έπρεπε να παραδώσει 10 Heron πέρυσι, σύμφωνα με τα 185 εκατομμύρια δολάρια συμφωνία που υπεγράφη το 2005 με το Ισραήλ. Η Τουρκία προετοιμάζεται να τελειώσει την παραγωγή του τουρκικού επανδρωμένα εναέρια οχήματα (Tiha) μέχρι το 2011. Θα είναι σε θέση να στόχος αντικειμένων από υψόμετρο 10.000 μέτρων.
Zaman,worldbulletin.net


infognomonpolitics/EFENPRESS