19.12.09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΩΝ ΑΝΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ



19-12-2009


Οι κάτοικοι του 2ου Διαμερίσματος του Δήμου Θεσσαλονίκης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17 Δεκεμβρίου 20009, έθεσαν το θέμα των οίκων ανοχής που αναπτύσσονται σχεδόν αποκλειστικά στην περιοχή τους και ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα με την διαδικασία των «εκτός ημερήσιας διάταξης.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος απεδέχθη το αίτημα και ακολούθησε πολύωρη συνεδρίαση για το θέμα αυτό, συνεδρίαση που εξελίχθηκε σε ένα πρωτοφανές Βατερλό για την αξιωματική αντιπολίτευση.
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρότεινε τα παρακάτω μέτρα για την άμεση και ριζική λύση του προβλήματος :

1. Καμία νέα άδεια για λειτουργία οίκου ανοχής στο Β΄ διαμέρισμα !
2. Έλεγχος από διαπαραταξιακή επιτροπή των 29 οίκων ανοχής που λειτουργούν στην περιοχή.
3. Δραστηριοποίηση του συμπολίτη Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπ. Βούγια, όσων αφορά την αντιμετώπιση του «πεζοδρομιακού έρωτα» στην συγκεκριμένη ιδιαίτερα επιβαρημένη περιοχή.
4. Προτάσεις από διαπαραταξιακή επιτροπή για αναβάθμιση του Β΄ Διαμερίσματος με τη δημιουργία πνευματικών- πολιτιστικών κέντρων, Βιβλιοθηκών κ.λ.π.

Οι θέσεις αυτές έγινα ενθουσιωδώς δεκτές από τους παραβρισκόμενους κατοίκους του Β΄ Διαμερίσματος, οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι με τις συγκεκριμένες αυτές προτάσεις το πρόβλημα αντιμετωπίζεται άμεσα.

Δυστυχώς όμως οι αξιωματική αντιπολίτευση και άλλες τρεις από τις υπόλοιπες 4 παρατάξεις της αντιπολίτευσης ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ τις προτάσεις αυτές του δημάρχου και έτσι αυτές δεν πέρασαν, διότι λόγω του ότι το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε με την διαδικασία των «εκτός ημερήσιας διάταξης» χρειαζόταν αυξημένη πλειοψηφία για να γίνουν δεκτές .
Η αξιωματική αντιπολίτευση καταλαβαίνοντας την μεγάλη της γκάφα και κάτω τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων του Β΄ Διαμερίσματος προσπάθησε να δικαιολογήσει τη στάση της χωρίς βεβαίως να πείσει κανέναν.

Μετά την εξέλιξη αυτή, την μη δηλαδή επίλυση του θέματος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος δήλωσε ότι με δική του πρωτοβουλία στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα ενταχθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη και έτσι με τις ψήφους και μόνο της παράταξης του να υπερψηφιστούν τα μέτρα που προαναφέρθηκαν και έτσι να τελειώσει η ταλαιπωρία των κατοίκων του Β΄ Διαμερίσματος και η Υποβάθμιση της περιοχής.

__________________________________________
* Δεν κατανοούμε το" σκεπτικό" της αντιπολίτευσης.
*Αν πάρουμε τις προτάσεις του Δημάρχου και τις αντιστρέψουμε τότε είναι σαν να λέμε ότι η αντιπολίτευση δεν επιθυμεί κανένα 'ελεγχο, κανένα περιορισμό, χορήγηση απεριορίστων αδειών σε νέους οίκους ανοχής, " μη δραστηριοποίηση αρμοδίων για διακοπή του πεζοδρομιακού έρωτα" και μη δημιουργία πολιτιστικών κέντρων και βιβλιοθηκών στη περιοχή, για την αναβάθμισή της!
* Δεν πιστεύουμε ότι για χάρη "αντιπολίτευσης" και μόνον είναι δυνατόν να παίρνονται τέτοιες θέσεις!
* Πιστεύουμε ότι πρόκειται για παρεξήγηση και ότι δεν κατάλαβαν οι της αντιπολίτευσης τις προτάσεις του Δημάρχου, γιατί " αν τις καταλάβαιναν δεν θα τις καταδίκαζαν..."
* Περιμένουμε να τις επαναφέρει ο κ. Δήμαρχος και να τις αναλύσει για να γίνουν κατανοητές.....
* Γιατί αν δεν τις καταλάβουν και πάλι, θα τους αναλάβουμε εμείς στα blogs και δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν...!

EFENPRESS