2.12.09

Άλλαξε " πορεία" ο Σαμαράς...




Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009, 18:59

Δ. Κ.

Στην επίσημη πρώτη στη Βουλή του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, κόσμος και κοσμάκης θέλησε να πάει κοντά του και να του σφίξει το χέρι.

«Κύριε πρόεδρε ,έξω από την Ολομέλεια είναι και ο αρχηγός του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης με τους βουλευτές του και μάλλον σας περιμένει » είπαν χαριτολογώντας οι δημοσιογράφοι στον Αντώνη Σαμαρά.

Εκείνος συνέχισε να χαιρετάει τους ανθρώπους στο καφενείο της Βουλής, κερδίζοντας προφανώς χρόνο, ώσπου ν' αποφασίσει τι θά ’πρεπε να κάνει.

Και παίρνει μια στροφή ίσα με 180 μοίρες, και πάει από την πίσω πόρτα, περνάει το εντευκτήριο, το γραφείο του προέδρου της Βουλής και καταλήγει στην άλλη έξοδο μαζί με τους συνεργάτες του που τον συνόδευαν.


Ο Γιώργος Καρατζαφέρης λίγο αργότερα του έστειλε μήνυμα από το περιστύλιο, καλώντας τον να μην ψηφίσουν τον Μάρτη για πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, και μετά να πουν ναι στον Κάρολο Παπούλια.

Στην Ολομέλεια, αργά το απόγευμα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαργαρίτης Τζίμας απαντούσε -εμμέσως πλην σαφώς- στον Γιώργο Καρατζαφέρη ότι το κόμμα του έχει ξεκάθαρη θέση, και ότι εφόσον το ΠΑΣΟΚ έχει νωπή εντολή η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να παίξει με τους θεσμούς.
..........................

Το χρονικό του προαναγγελθέντος «πολιτικού διαζυγίου» ήρθε λίγα λεπτά αργότερα με μια γραπτή ανακοίνωση από την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Από τα όσα ήδη έχει δηλώσει δημοσίως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, δεν έχει αλλάξει τίποτα».

Έλα Γιώργο! Τ’ άκουσες τα νέα;

zougla.gr/EFENPRESS