21.12.09

Μαίνεται άγριος ηλεκτρονικός πόλεμος από τα κατεχόμενα


ΔΕΥΤΈΡΑ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2009


Οι Τούρκοι ζητούν τώρα και τα ρέστα.Φωνάζουν ότι τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές από τα ελεύθερα εδάφη επικαλύπτουν τους πομπούς των κατεχομένων. Ακόμη και η ψευδοβουλή συζήτησε το θέμα.

ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Κυκλοφορούν 550.000, αριθμός που δείχνει και τον πληθυσμό στην κατεχόμενη γη μας
Είναι πρωτοφανές, οι πειρατές που έκλεψαν τους πομπούς της κρατικής τηλεόρασης στον Πενταδάκτυλο, να φωνάζουν ότι τους παρενοχλούν τα ηλεκτρονικά σήματα των ελεύθερων εδαφών. Με πρόσχημα ότι σήμα κυπριακής τηλεόρασης επικάλυψε τη συχνότητα ιδιωτικού καναλιού στα κατεχόμενα, το θέμα ενεγράφη στην ψευδοβουλή και έγινε για τούτο θυελλώδης συζήτηση.

Εκπέμπουν όπου τους βολεύει
Ο ψευδοπρωθυπουργός Έρογλου απέδωσε τις διαμαρτυρίες των Ελληνοκυπρίων για το ηλεκτρονικό αλαλούμ των κατεχομένων στην ελληνοκυπριακή προπαγάνδα. Κι όμως, η κατεχόμενη περιοχή της πατρίδας μας, εκτός από άντρο ληστών και κλεπταποδόχων, έχει εξελιχθεί σε ηλεκτρονική βαβυλωνία. Οι κατακτητές εκπέμπουν σε όποια συχνότητα τους καπνίσει, άσχετα αν αυτή έχει δοθεί από την επίσημη Αρχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ αναμεταδίδουν το σήμα εκπομπής δεκατεσσάρων τουρκικών καναλιών, χωρίς άδεια από τη διεθνή ένωση ραδιοτηλεόρασης.

Τα κινητά τηλέφωνα

Τα κατεχόμενα καλύπτουν τηλεφωνικά με παράνομο τρόπο οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας. Κι εδώ εξάγεται το μέγα συμπέρασμα: Στα κατεχόμενα λειτουργούν 550.000 κινητά τηλέφωνα. Δηλαδή, όταν αφαιρεθούν τα παιδιά και κάποιοι γέροντες που δεν έχουν κινητό, τότε συνάγεται ότι ο πληθυσμός των κατεχομένων πλησιάζει τον πληθυσμό των ελευθέρων εδαφών.

Ηλεκτρονικοί πειρατές
Ο ηλεκτρονικός πόλεμος στις συχνότητες των ραδιοφωνικών σταθμών από τα κατεχόμενα μαίνεται. Πειρατές του ψευδοκράτους και παράνομα χορηγημένες άδειες συχνοτήτων από την ψευδοαρχή των κατεχομένων μπαίνουν στις νόμιμες συχνότητες και προκαλούν χάος. Μερικές φορές η εισβολή ήχου και εικόνας είναι πολύ ισχυρή και σχεδόν επικαλύπτει τη νόμιμη εκπομπή.

Τους καταγγείλαμε, αλλά συνεχίζουν
Οι τεχνολογικές παρεμβολές των κατεχομένων έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα η Κύπρος να τις καταγγείλει στη διεθνή ένωση τηλεπικοινωνιών, δήλωσε στη «Σ» ο λειτουργός του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων Ανδρόνικος Κάκουρας. Προϊστάμενος του Τμήματος είναι ο Στέλιος Χειμώνας, που αντιμετωπίζει καθημερινά τα έντονα παράπονα των ραδιοφωνικών σταθμών για τις τουρκικές παρεμβολές και αναζητεί σε μακρές υπηρεσιακές συσκέψεις τις κατάλληλες λύσεις.
Συνεννόηση με τους Τούρκους δεν μπορεί να επιδιωχθεί, γιατί αυτό θα τους προσέδιδε πολιτική υπόσταση, μας εξηγεί ο Ανδρόνικος Κάκουρας, διευκρινίζοντας ότι μόνο με την Τουρκία είναι διατεθειμένη να μιλήσει η χώρα μας.

Βαβυλωνία
Πέρα από τους διευθύνοντες τους σταθμούς πυκνώνουν και τα παράπονα των ακροατών προς τα μέσα ενημέρωσης, την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης και το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, για το αλαλούμ στις συχνότητες. Οι εκπομπές των Τούρκων δεν εμπίπτουν στο εθνικό σχέδιο ραδιοκάλυψης, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ηλεκτρονική βαβυλωνία, επισημαίνει και η λειτουργός Μαρία Ψαρά, της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης.Οι κύριες συχνότητες 92,8 - 94,8 - 97,2 - 99,3 - 101,1 - 101,6 - 103,7 - 104 και άλλες δέχονται καθημερινά την πίεση παράνομων σταθμών των κατεχομένων. Χρειάζεται μια διαρκής εγρήγορση, ώστε τα ραδιοσήματα να φτάσουν στους δέκτες. Η ένταση χρειάζεται πολλές φορές να ανέβει για να καλύψει τουρκικές εκπομπές στην ίδια ακριβώς συχνότητα.

Δεν καταλαβαίνουν από νομιμότητα
Παρατηρήθηκε περιστατικό ιδιωτικού επαρχιακού σταθμού της Λευκωσίας που ζήτησε και πήρε άλλη συχνότητα, για να αποφύγει τις παρεμβολές και μόλις έγινε αυτό, νέες παρεμβολές επικάλυψαν με ξένους ήχους το πρόγραμμά του.
Δηλαδή, δεν υπάρχει εκ μέρους των Τούρκων καμία διάθεση να σεβαστούν ότι στη συγκεκριμένη συχνότητα χορηγήθηκε νόμιμη άδεια.

Εντονότερες οι παρεμβολές στη γραμμή αντιπαράταξης
Το πρόβλημα των ηλεκτρονικών παρεμβολών παρουσιάζεται εντονότερο κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης και στα ανατολικά και τα δυτικά παράλια από παρεμβάσεις σταθμών γειτονικών χωρών. Ανάμεσα σε αυτές είναι εκπομπές ραδιοφωνικών σταθμών της Συρίας, του Ισραήλ, της Αιγύπτου, του Λιβάνου και της Τουρκίας. Με όλες τις άλλες χώρες επιχειρείται να γίνει κάποια συνεννόηση τουλάχιστον στα FM, ενώ η Τουρκία δεν συνομιλεί ούτε συνεργάζεται σε κανένα επίπεδο με τις νόμιμες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πέρα από εισβολείς στο έδαφος της Κύπρου, οι Τούρκοι είναι και καθημερινοί εισβολείς στις νόμιμες συχνότητες της χώρας. Τις συχνότητες που κάποιοι απέκτησαν με νόμιμες διαδικασίες, που αποφέρουν έσοδα στο κράτος και είναι γι' αυτό εθνικός πλούτος.

ΑΔΩΝΗ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

infognomon politics/EFENPRESS