11.12.09

Εκλεψαν το λείψανο του Τάσσου Παπαδόπουλου!



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 11 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2009



Λευκωσία: Μια μακάβρια υπόθεση διερευνά από την Παρασκευή το πρωί η Αστυνομία. Άγνωστοι, σύλησαν τον τάφο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου στο κοιμητήριο Δευτεράς και πήραν μέσα από το φέρετρο τη σορό του.

Άγνωστοι σύλησαν τον τάφο του πρώην προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου

Στο νεκροταφείο Δευτεράς βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη με επικεφαλής τον Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων και τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας. Ήδη έρευνες άρχισαν προς διάφορες κατευθύνσεις από μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου και του ΤΑΕ Λευκωσίας. Στο χώρο βρέθηκε και ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου.

Το πρωτοφανές γεγονός συνέβη χθες βράδυ και η γνωστοποίηση του προκάλεσε σοκ ανά το παγκύπριο. Σοκαρισμένη είναι και η οικογένεια του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας που έσπευσε στο νεκροταφείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Αστυνομία ενημερώθηκε τηλεφωνικά από πολίτη για το μακάβριο αυτό γεγονός.

Ως εγκληματική, βανδαλιστική πράξη ιεροσυλίας χαρακτήρισε το γεγονός ο πρώην στενός συνεργάτης του αείμνηστου Τ.Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης.

«Εγκληματίες, ιερόσυλοι άνοιξαν τον τάφο του Προέδρου και αφαίρεσαν τη σορό», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Παντελίδης.

Ο κ. Παντελίδης ανέφερε πως το άδειο φέρετρο εντόπισε γύρω στις 8 το πρωί, πρώην μέλος από την φρουρά του Τάσσου Παπαδόπουλου που πήγαινε κάθε πρωί στο κοιμητήριο για να ανάψει το καντήλι στον τάφο του.


Αύριο είναι το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου.ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, κι ενώ το Σάββατο θα τελεσθεί το πρώτο ετήσιο μνημόσυνό του, άγνωστοι, στη διάρκεια της νύχτας άνοιξαν τον τάφο του και έκλεψαν το φέρετρο με το λείψανό του.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής σε έκτακτη είδησή του το ΡΙΚ, στο κοιμητήριο βρίσκονται όλα τα μέλη της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου, καθώς και ο βοηθός αρχηγός της Αστυνομίας Αντρέας Ιατρόπουλος και ο αστυνομικός διευθυντής Λευκωσίας Κύπρος Μιχαηλίδης.

Επίσης βρίσκονται εκεί μέλη της εγκληματολογικής υπηρεσίας και διεξάγουν έρευνες.
Την πληροφορία για το μακάβριο αυτό γεγονός έδωσε στην αστυνομία πολίτης που αντιλήφθηκε ότι ο τάφος είχε ανοιχθεί.ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μακάβρια και απίστευτη εγκληματική πράξη -Εκλεψαν τη σωρό του Τάσσου Παπαδόπουλου!

Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο κοιμητήριο Λακατάμειας.Μακάβρια και απίστευτη είναι η είδηση που ακολουθεί. Κλάπηκε από το κοιμητήριο Λακατάμειας η σωρός του αείμνηστου τέως προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου.Βέβηλοι έσκαψαν τον τάφο, έβγαλαν το φέρετρο και αφαίρεσαν την σωρό, μία μόλις μέρα πριν από το ετήσιο μνημόσυνό του.

Ισχυρή αστυνομιμκή δύναμη βρίσκεται στο κοιμητήριο Λακατάμειας και διερευνά την υπόθεση, που έχει συνταράξει την κοινή γνώμη.

Τον συλημένο τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου επισκέφθηκαν η σύζυγός του Φωτεινή και τα παιδιά του. Αποχώρησαν χωρίς να προβούν σε οποιαδήποτε δήλωση.
iKypros


infognomonpolitics/EFENPRESS