29.12.09

Το παρεμπόριο των λαθρομεταναστών και η υποκρισία των μέτρων κατά της φοροδιαφυγής



Posted: 28 Dec 2009 09:05 AM PST


Η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελεί υψηλο στόχο στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης. Αυτοί που μπαίνουν στο στόχαστρο είναι κυρίως οι ελεύθεροι επαγγελματίες που διατηρούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και όσοι παρέχουν υπηρεσίες όπως οι γιατροί και οι δικηγόροι! Φυσικά φοροδιαφυγή διαπράτουν και οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες μέσω offshore εταιριών και λογιστικών οδών.

Υπάρχει όμως και μια ακόμη ομάδα φορδιαφεύγοντων τους οποίους ουδείς αγγίζει. Αυτοί τυγχάνει μάλιστα να έχουν εισέλθει στην χώρα παράνομα, να διαμένουν παράνομα, και να πωλούν παράνομα, προιόντα που έχουν και αυτά εισέλθει με άγνωστο τρόπο παρανομα στην χώρα. Φυσικά αναφέρομαι στους παρεμπόριο των πλανόδιων λαθρομετανάστων.

Η υποκρισία του Ελληνικού κράτους δεν έχει όρια: κυνηγά τους νομιμους Έλληνες πολίτες που πληρώνουν λιγότερο φόρο αλλά αφήνει τους παράνομους λαθρομετανάστες να απλώνουν ανενόχλητοι το αφορολόγητο προιόν της μάυρης αγοράς στην κουρελού και να το πωλούν επίσης αφορολόγητα σε εξευτελιστικές τιμές!

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι αυτοί οι πολλάκις παράνομοι δρουν 24 ώρες το 24ωρο, στα κεντρικότερα σημεία κάθε γειτονιάς, μπρoστά στα μάτια όλων! Ας μην μιλήσουμε λοιπόν για τον αθέμιτο ανταγωνισμό, και το αντίκτυπο που έχουν επί του τζίρου των Ελλήνων καταστηματάρχων.

Όλοι τους έχουμε δει επί της Ερμού, στην πλατεία Μοναστηρακίου και την ευρύτερη περιοχή, στα κεντρικά σημεία της αγοράς του Πειραιά, στις παραλίες των νοτίων προαστίων κτλ.. Φυσικά ουδέν λόγος για τα πέριξ της Ομόνοιας, της Πατησίων, και τις δυτικές γειτονίες της Αθήνας!

Με ποια ηθική αρχή έρχεται λοιπόν το Ελληνικό κράτος να ελέγξει τον Έλληνα πολίτη την στιγμή που το ίδιο παρανομεί επιβραβεύοντας την παράνομη δράση των λαθρομετανάστών με την Ελληνική ιθαγένεια και δεκάδες ευεργετικές για αυτούς ρυθμίσεις! Μια από τις δικαιολογίες που προβάλουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις είναι ότι με το να επιτρέπουν το παρεμπόριο περιορίζουν την εγκληματικότητα. Πέραν του ότι η περίπτωση αποτελεί ξεκάθαρο εκβιασμό και επιδεικνύει μέγιστη κρατική ανικανότητα, αποτελεί και μια παραδοχή του κράτους ως προς το ποιόν αυτών που τώρα καλείται να ελληνοποιήσει!

Ένα όμως είναι σίγουρο: σήμερα το ΠΑΣΟΚ έρχεται να μας ξαναπουλήσει το παραμύθι της αυξησης των εσόδων των ταμίων απο την νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών. Το ίδιο παραμύθι πούλησε η κυβέρνηση Σημίτη το 98´. Το μόνο αποτέλεσμα που επέφερε το μέτρο ηταν ότι οι λαθρομετανάστες συνέχισαν να εργάζονται παράνομα με την διαφορά ότι τώρα διέμεναν στην χώρα "νόμιμα". Από την άλλη είχε ως αποτέλεσμα την διόγκωση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης. Τα ίδια και χειρότερα θα πράξει το ΠΑΣΟΚ σήμερα.

Παροχές και επιδόματα στους λαθραίους, και φόρο και χαράτσι για τους Έλληνες! Το ποιοι κρύβονται πισω από αυτή την πολιτική δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, αλλά οι υποψίες πέφτουν στο τραπεζικό σύστημα το οποίο ξεπλένει το μαύρο χρήμα των λαθρομεταναστών με την μορφή δανείων με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια, παρέχοντας έτσι το πολυπόθητο πόθεν έσχες!
Ίσως οι τράπεζες φοβούνται ότι αν φύγουν οι λαθρομετανάστες, θα χάσουν την δραστηριότητα, αλλά και τις δόσεις των ήδη υπαρχόντων δανείων.

ΕΨ/Vendeta/EFENPRESS