17.12.09

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧ. ΑΥΤ/ΜΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ανακοινώνεται ότι, λόγω κατολίσθησης εντός της κοιλάδας των Τεμπών, με συνέπεια την πτώση επί του οδοστρώματος (χ/θ 386,200 Π.Α.Θ.Ε.) μεγάλου όγκων βράχων και συνακόλουθο την επικινδυνότητα πλέον του σημείου για τους χρήστες της οδού, κρίνεται αναγκαία η άμεση απαγόρευση χρήσης αυτής, από σήμερα (16-12-2009) και ώρα 24.00 κατά μέγιστον για δύο 24ωρα, προκειμένου στο διάστημα αυτό εκτελεστούν απ΄την ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ οι απαραίτητες εργασίες ασφαλούς απομάκρυνσης τυχόν αποκολληθέντων τμημάτων από το βραχώδες πρανές του Κισσάβου.

Μέχρι την αποπεράτωση των παραπάνω εργασιών, για την οποία και θα εκδοθεί έγκαιρα νέο Δελτίο Τύπου, η κυκλοφορία θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως ακολούθως:

Α) Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:
-Όλα τα ΙΧΕ και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου προς την Επαρχιακή Οδό Συκουρίου-Λάρισας και στη συνέχεια μέσω ΠΕΟ Λάρισας-Θεσσαλονίκης εως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα συνεχίζουν στην Επ. Οδό Γυρτώνης-Αμπελώνα-Τυρνάβου-Ελασσόνα-Άγιο Δημήτριο-Κατερίνη και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ προς Θες/κη.
-Όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και λεωφορεία θα εκτρέπονται επίσης από τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου και θα ακολουθούν το ίδιο δρομολόγιο μέχρι το Μικρό Ελευθεροχώρι και στη Συνέχεια μέσω Κοζάνης-Εγνατίας Οδού θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ στο ύψος κλειδί Ημαθίας.

Β) Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:
-Όλα τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας προς Βέροια (Εγνατία Οδό)-Κοζάνη και από εκεί μέσω Ε.Ο Κοζάνης-Ελασσόνας-Τυρνάβου-Αμπελώνα-Γυρτώνης ως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα συνεχίζουν μέσω ΠΕΟ Λάρισας-Θεσσαλονίκης προς την Επ. Οδό Συκουρίου-Λάρισας και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου.
-Όλα τα ΙΧΕ και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της Ε.Ο Κατερίνης-Ελασσόνας-Τυρνάβου-Αμπελώνα-Γυρτώνης ως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης και θα συνεχίζουν μέσω ΠΕΟ Λάρισας-Θεσσαλονίκης προς την Επ. Οδό Συκουρίου-Λάρισας και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου.
-Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη-Πλαταμώνα θα πρέπει να ακολουθούν την παραπάνω διαδρομή. Όσα εισέλθουν στην περιοχή ευθύνης μας θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και μέσω Κατερίνης θα εκτρέπονται κατάλληλα.

Παρακαλούμε τους φίλους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Τέλος, συνιστούμε σε όσους δεν έχουν άμεση ανάγκη μετακίνησης μέσω της Κοιλάδας των Τεμπών , κατά το διάστημα διακοπής της κυκλοφορίας να προγραμματίσουν τη μετακίνησή τους σε χρόνους που η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά.

EFENPRESS