8.12.09

Διείσδυση ξένων υπηρεσιών σε τρομοκρατικές οργανώσεις ; -Έχουν εισαχθεί νέα όπλα και εκρηκτικές ύλες




Αμεσότερη εμπλοκή της ΕΥΠ στο έργο της Αντιτρομοκρατικής, που σύμφωνα με πληροφορίες συνδέεται με ανησυχίες ότι ξένες υπηρεσίες έχουν ήδη διεισδύσει και προσπαθούν να διασυνδεθούν με οργανωμένες τρομοκρατικές ομάδες για δικούς τους λόγους, που ο καθένας μπορεί να υποπτευθεί.
Η ΕΥΠ και οι αρμόδιοι της κυβέρνησης για θέματα εθνικής ασφάλειας μελετούν προσεκτικά τις πληροφορίες και προσπαθούν να τις διασταυρώσουν, ώστε να εκτιμηθούν οι στόχοι που επιδιώκονται.
Πέραν αυτών οι Αρχές κατέχουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία:
• Έχουν το τελευταίο διάστημα εισαχθεί όπλα και κυρίως εκρηκτικές ύλες τελευταίας τεχνολογίας (στρατιωτικών προδιαγραφών) μέσω γειτονικών χωρών.
Ταυτόχρονα λαμβάνονται μέτρα παρακολουθήσεως υπόπτων, μετά την επισήμανση κάποιων επαφών, οι οποίες μπορεί να σχετίζονται με τρομοκρατικές ενέργειες που σχεδιάζονται για το αμέσως επόμενο διάστημα.
Οι Αρχές (και κυρίως η ΕΥΠ) πιστεύουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στους «θεωρητικούς εγκεφάλους» που συγκροτούν το καθοδηγητικό επιτελείο της τρομοκρατίας, που εμφανίζεται ως Επαναστατικός Αγώνας και Σέχτα Επαναστατών. Κινούνται όμως με προσοχή, χωρίς να αποκλείονται σύντομα κάποιες συλλήψεις.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ