23.12.09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσ/νίκης, κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, του νέου έτους και των Θεοφανίων, λόγω της αναμενόμενης αυξημένης κίνησης οχημάτων στα οδικά δίκτυα από και προς τα αστικά κέντρα, θα λάβει ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα τροχαίας, με το σύνολο των δυνάμεων και μέσων που διαθέτει, τόσο κατά μήκος του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου όσο και σε βασικούς οδικούς κόμβους στις εξόδους – εισόδους της πόλης, αλλά και εκτός αυτής.
Στόχος και επιθυμία μας αποτελούν η εξασφάλιση των πλέον ομαλών και ασφαλών συνθηκών κυκλοφορίας, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και η άμεση αντιμετώπιση κάθε προβλήματος. Για το λόγο αυτό σχεδιάσθηκαν Ειδικά Μέτρα Τροχαίας για την αστυνόμευση, με συνεχή παρουσία, του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου, καθώς και τη συγκρότηση αυξημένων συνεργείων τροχονομικών ελέγχων.
Οι τροχονόμοι έλαβαν οδηγίες για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, σε κάθε περίπτωση που αυτό θα απαιτηθεί, αλλά και εντολές για αυστηρή εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Τα ειδικά συνεργεία που θα συγκροτηθούν θα ελέγχουν τις πλέον επικίνδυνες παραβάσεις, ήτοι την παραβίαση του ορίου ταχύτητας, την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, την αντικανονική προσπέραση και κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, κ.λ.π.
Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν τόσο σε εμφανείς θέσεις, που θα λειτουργούν αποτρεπτικά, όσο και με τη χρήση υπηρεσιακών οχημάτων με συμβατικές πινακίδες – χρωματισμό, για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων και τον έλεγχο – επιβολή κυρώσεων σε παραβάτες οδηγούς, οι οποίοι με την οδική τους συμπεριφορά θέτουν σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους όσο και τους υπόλοιπους χρήστες των οδών.
Απαραίτητη προσπάθεια για την επιτυχία του στόχου μας είναι η συμβολή των ίδιων των οδηγών. Ζητάμε λοιπόν τη συνεργασία όλων, ώστε να εξασφαλισθεί η κυκλοφοριακή τάξη και να αποφευχθούν τα τροχαία ατυχήματα. Παρακαλούνται οι οδηγοί να μην αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα, να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, να μην επιχειρούν επικίνδυνες – αντικανονικές προσπεράσεις και να χρησιμοποιούν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ζώνη ασφαλείας, προστατευτικό κράνος, καθώς και παιδικά καθίσματα όταν επιβαίνουν παιδιά, ώστε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να επιβάλλουμε κυρώσεις.
Πριν από την αναχώρηση για τον προορισμό τους θα πρέπει να ελέγχουν την κατάσταση του οχήματος τους (φώτα, φλας, αντιψυκτικό υγρό, υαλοκαθαριστήρες, αντιολισθητικές αλυσίδες, κ.λ.π.), και να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσουν.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ
& ΑΝΑΙΜΑΚΤΟ ΤΟ 2010