29.12.09

Στον αρμόδιο υφυπουργό Ν.Σηφουνάκη οι οδηγοί των ταξί της Θεσσαλονίκης για τη λήψη μέτρων



newsblog | Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό Υποδομών Ν.Σηφουνάκη θα επιδιώξουν να πραγματοποιήσουν σήμερα οι οδηγοί των ταξί της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συζητήσουν τη λήψη μέτρων για την προστασία τους.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το χθεσινό περιστατικό με τη ληστεία οδηγού ταξί στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, όπου το θύμα ειδοποίησε πρώτα τους συναδέρφους του και ουδέποτε την αστυνομία, συνάδερφοι του δε έσπευσαν στην περιοχή αμέσως για να τον υπερασπιστούν παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους.
Οι οδηγοί ταξί θα ζητήσουν σήμερα από το Ν. Σηφουνάκη την ενεργοποίηση παλαιότερης διάταξης του 2003, όπου προβλέπονται τα μέτρα ασφαλείας που μπορούν να ληφθούν στα ταξί.
Η συγκεκριμένη διάταξη δεν εφαρμόσθηκε ποτέ, καθώς δεν εκδόθηκε η προβλεπόμενη υπουργική απόφαση.


_________________________________________________________
Οι προτάσεις μας:
-Να εκπέσει από τη φορολογία εισοδήματος η αγορά και τοποθέτηση προστατευτικού διαχωριστικού της θέσεως του οδηγού του ταξί και των επιβατών.

-Στα ραδιοτηλέφωνα των ταξί, να επιτραπεί η χρήση ενός συγκεκριμένου καναλιού με το οποίο-με χρήση της 5τονίας, σαν ταυτότητα του ταξί- να είναι δυνατή η επικοινωνία με το κέντρο της Αμέσου Δράσεως.
Η λειτουργία αυτή, θα έχει αμφίδρομο ώφελος...
_________________________________________________________
EFENPRESS