25.12.09

Να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την ιθαγένεια και την ψήφο των μεταναστών ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.



23.12.09

Περιμένουμε την επόμενη κίνηση τώρα.
Καλή αρχή αλλά δεν αρκεί.
Αν δεν κατέβει το αίτημα στην κοινωνία ,να βγούμε στους δρόμους θα γίνει μια τρύπα στο νερό.
Για τον Σαμαρά ούτε λόγος βέβαια.Ήταν ακριβώς αυτός που περιμέναμε.
Άνθρακες ο "ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ".
ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ...ΚΑΙ ΥΠΟΤΟΝΙΚΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΥΣΤΑΣ.
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΥΝ.
Ιδιαίτερα καυστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης με βολές κατά του προϋπολογισμού αλλά κυρίως για το νομοσχέδιο για τους μετανάστες.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την ψήφο και την ιθαγένεια των μεταναστών.
Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο κ. Καρατζαφέρης έκανε λόγο για «πολιτική μπαμπεσιά», καθώς, όπως υποστήριξε, το ΠΑΣΟΚ δεν είχε αναφέρει προεκλογικά τις πολιτικές του αυτές για τους μετανάστες.
Κάλεσε δε τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να αλλάξει......
τη θέση του στο ζήτημα των μεταναστών.
«Όχι κύριε Σαμαρά μη συνεργείτε σε αυτό το έκγλημα, μην αλλοιώνετε το εκλογικό σώμα, αυτό θέλει το ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζει ότι δεν θα έχει αντοχές με αυτά που κάνει. Θέλει λοιπόν 250.000 ψηφοφόρους που θα τους σέρνει από τη μύτη και εσείς τους δίνετε την ευκαιρία. Παρακαλώ αναθεωρείστε» είπε.
Προς το τέλος της ομιλίας του απευθύνθηκε εκ νέου στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας ζητώντας του διευκρινίσεις εάν θα «ξεφύγει από τις δουλείες του καραμανλισμού», αν θα πει «όχι» στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη, εάν η ΝΔ «θα είναι το άλλο ΠΑΣΟΚ ή το άλλο πατριωτικό κόμμα στη Βουλή».
Για την οικονομία είπε πως η κυβέρνηση πρέπει να πει με θάρρος στην Ευρώπη ότι θέλει δέκα χρόνια για τη μείωση του ελλείμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα κουβαλήσει στην πλάτη αρκούδα βάρους του κ. Πάγκαλου» εάν μπει μέσα το έλλειμμα σε τέσσερα χρόνια. Επιτέθηκε δε στις κυβερνήσεις Σημίτη, Καραμανλή και στην νυν κυβέρνηση για την κατάσταση της χώρας.
Οι δηλώσεις Καρατζαφέρη για τη μεταναστευτική πολιτική προκάλεσαν την παρέμβαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλου, ο οποίος τόνισε ότι είναι δικαίωμα του καθενός και ιδιαίτερα ενός πολιτικού αρχηγού να επιλέγει το ύφος και τα επιχειρήματα που εκφράζει, υπάρχουν όμως ορισμένα όρια και σε ότι αφορά τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ τα υπερέβη.
Αργότερα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος εξέφρασε τη δυσφορία του για τις αναφορές Καρατζαφέρη στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. «Δεν είναι δυνατόν το Προεδρείο της Βουλής να ανέχεται να υβρίζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, ένας πρώην Πρωθυπουργός που έχει τιμηθεί επανειλημμένως με την ψήφο του ελληνικού λαού. Αυτό ήταν το νόημα της παρέμβασης που θέλαμε να κάνουμε, τόσο ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Γ. Τραγάκης, όσο κι εγώ, αλλά ο κος Πετσάλνικος δεν μας έδωσε το λόγο» ανέφερε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Παναγιωτόπουλος.
πηγη ΕΘΝΟΣ