10.12.09

Κύριε πρύτανη εσύ και οι ομοίοι σου ευθύνεστε για την κατάντια της νεολαίας.Οπότε είναι αργά για κλάψες........




Βγήκε από το νοσοκομείο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας και σε γραπτή δήλωσή του αναφέρεται στα τελευταία γεγονότα τονίζοντας :
«Θα ήθελα, ιδιαιτέρως, να παρακαλέσω τους αρχηγούς των κομμάτων, τους λειτουργούς των ΜΜΕ, την ακαδημαϊκή και γενικά την εκπαιδευτική κοινότητα, να μην ασχοληθείτε για μια ακόμα φορά με το δένδρο και χάσετε το δάσος».

Ο πρύτανης τονίζει επίσης, τα εξής: «Ελάχιστη ή και καμία, σημασία έχει το τι συνέβη σε μένα προσωπικά. Έτσι κι αλλιώς εγώ έκανα τις επιλογές μου, σωστές ή λάθος, και πληρώνω γι΄αυτές. Από τη στιγμή που 18 ή και 20 χρονών παιδιά, τα οποία θα μπορούσαν να είναι μαθητές μου ή εγγόνια μου, βιαιοπραγούν και καταστρέφουν το ναό της ελεύθερης σκέψης, το ναό της Παιδείας, εγώ έχω στερέψει, έχω πεθάνει ψυχικά. Δεν έχει σημασία ο όποιος σωματικός μου τραυματισμός. Μαζεύω λοιπόν, ότι απέμεινε μέσα μου, αντλώντας δύναμη από την αγάπη μου και μόνο για τη νεολαία μας, έστω κι αν κομμάτι της με πρόδωσε, και απευθύνω έκκληση να μην αναλωθείτε και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις, σε αδικαιολόγητες κομματικές αντεγκλήσεις και περίπλοκες αναλύσεις, χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση. Η μοναδική ελπίδα της χώρας μας, τα νιάτα μας, περιμένουν άλλα από όλους εσάς. Μην τους προδώσετε. Εγώ δεν μπορώ πια να προσφέρω τίποτα παραπάνω.
Ευτυχώς όταν είχα ακόμα δυνάμεις στις 3 Νοεμβρίου 2009 απέστειλα στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων αναλυτική, ίσως και προφητική, επιστολή για τις θέσεις μου για όλα αυτά που μας πληγώνουν τόσο πολύ.
Αν κάποιος από τους αρχηγούς θέλει να την δημοσιοποιήσει μπορεί να το κάνει. Ισως οι σκέψεις μου εκείνες να φανούν χρήσιμες»

Και ο πρύτανης τελειώνει με μια ευχή : «Να μην πάψετε να ασχολείστε με τα προβλήματα της παιδείας και της νεολαίας μόλις χαμηλώσουν τα φώτα της
επικαιρότητας. Δεν θα υπάρξουν πολλές άλλες ευκαιρίες».
Vendeta
__________________________
Το σχόλιό μας.

* ΄Οταν τα παιδιά από το νηπιαγωγείο διδάσκονται για το "πολυτεχνείο" και δεν έχουν ιδέα για 25η Μαρτίου, 28η Οκτωβρίου ,
* Όταν μαθαίνουν για την...Ηλένια αλλά όχι για τον Κολοκοτρώνη και τους λοιπούς ήρωες του 1821
* Οταν διδάσκονται να μισούν την ίδια τους τη πατρίδα,για να μη λέγονται..Εθνικιστές,
* Όταν ακούν από "επίσημα" χείλη ότι η σημαία μας δεν είναι τίποτα άλλο από ένα απλό πανί,
* Όταν διδάσκονται ότι η Αστυνομία είναι ο εχθρός τους,
* Όταν μαθαίνουν ότι το ΟΧΙ του 1940 το είπε ο λαός Μόνος του ( λες και η Ελλάδα ήταν πολιτειακά ασύντακτη χώρα)
* Όταν ακούν ο,τι ακούν τότε τι περιμένει κανείς; Και θα καίνε και θα καταστρέφουν και θα λεηλατούν και δεν θα σέβονται τίποτα και δεν θα αγαπάνε τη πατρίδα τους και θα δέρνουν αυτούς τους ίδιους που τους τα δίδαξαν αυτά. -(Θα προσθέταμε "και καλά κάνουν και τους δέρνουν" αλλά δεν μας επιτρέπεται...)

EFENPRESS