17.12.09

Τι συμβαινει πραγματικά με το ΤΑΞΙ ;

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΑ ΤΑΞΙ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

* Τίς έντονες διαμαρτυρίες και την κινητοποίηση 100 ΤΑΞΙ προεκάλεσε χθές το βράδυ η σύλληψη οδηγού ταξί για παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών.
* Το συμβάν έχει ως εξής:

--Χθες, 16 Δεκεμβρίου, και ώρα 18,40΄ το συγκεκριμένο ταξί, στο οποίο επέβαιναν δύο Αλβανοί, έφθασε στό ύψος του αριθμού 29, της οδού Γιαννιτσών, εκεί που σταθμεύουν λεωφορεία για Αλβανία.
--Μόλις το ταξί είχε σχεδόν σταματήσει, οι δύο επιβαίνοντες Αλβανοί αντελήφθησαν ότι υπήρχε εκεί περιπολικό και ζήτησαν από τον οδηγό του ταξί να φύγει και να μη σταματήσει.

--Οι Αστυνομικοί όμως αντελήφθησαν ότι κάτι υπόπτο συνέβαινε και έκαναν σήμα στον οδηγό του ταξί να σταματήσει- όπως και έγινε.

--Από τον έλεγχο προέκυψε ότι οι δύο Αλβανοί ήσαν λαθρομετανάστες και μεταφέρθηκαν όλοι στο Τμήμα Συνοριακής φύλαξης, στο Κορδελιό.

--Ενημερώθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας για το συμβάν και συνετάχθη δικογραφία.
Από τις καταθέσεις των εμπλεκομένων, προέκυψε ότι οι δύο Αλβανοί επιβιβάσθηκαν στο ταξί από το Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Θεσσαλονίκης- μια απόσταση 2-3 χιλιομέτρων περίπου.

* Σύμφωνα με το γράμμα του Νόμου, νομική ευθύνη υπέχει ο οδηγός Ταξί για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών, αιτία για την οποία κρατείται, με παράλληλη δέσμευση για...δήμευση του ταξί .( O οδηγός αφέθηκε ελεύθερος το μεσημέρι),
* Είναι γεγονός ότι ο νόμος δεν παρέχει την ευχέρεια στους αστυνομικούς για να τον εφαρμόσουν διαφορετικά

**Όμως, είναι μη εφαρμόσιμος στη πράξη, διότι δεν παρέχεται εις τον οδηγό ταξί η δυνατότητα, στο να ενεργήσει έλεγχο των εγγράφων των επιβατών του, πριν τους παραλάβει και ως εκ τούτου δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί βάσιμη κατηγορία ικανή να επισύρει τη καταδίκη του, εκτός εάν αποδειχθεί άλλως ότι ήτο εν γνώσει της παρανόμου παραμονής στη χώρα των εν λόγω ατόμων και εν γνώσει αυτής της παραμέτρου τους μετέφερε.
Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής.

**Πιστεύουμε ότι ο νόμος πρέπει να αλλάξει και να απαιτεί ρητά τη γνώση από τον οδηγό του ταξί περί της παρανόμου παραμονής στη Χώρα των υπ αυτού μεταφερομένων επιβατών.
Διότι με τη λογική αυτή, θα έπρεπε να συλληφθούν όχι μόνο όλοι οι οδηγοί ταξί που μεταφέρουν αλλοδαπούς λαθρομετανάστες (εν αγνοία τους) αλλά και οι οδηγοί των Αστικών και υπεραστικών λεωφορείων και οι μηχανοδηγοί των...τραίνων που και αυτοί άθελά τους κάνουν το ίδιο !!!
--Ας επικρατήσει η λογική και ας τροποποιηθεί έτσι ώστε να είναι εφαρμόσιμος στα πλαίσια της λογικής.

EFENPRESS