7.12.09

Το «ηθικό δίλημμα» του ΣΥΡΙΖΑ και η «περίεργη» στάση του υφυπουργού Σπύρου Βούγια

newsblog | Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009 | 00:10

Ο ΣΥΡΙΖΑ για ακόμα μία φορά βρίσκεται μπροστά σε ένα «ηθικό – πολιτικό» δίλημμα, το οποίο απαιτεί άμεση διαχείριση. Από τη μία η οργισμένη ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδης, ο οποίος ούτε λίγο – ούτε πολύ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «άλλα του έλεγε στο τηλέφωνο και συμφωνούσαν και άλλα τελικά είπε στην ανακοίνωσή του για τα επεισόδια». Ταυτόχρονα, στη Θεσσαλονίκη και στο σημείο όπου έγινε ουσιαστικά η αστυνομική επιχείρηση και εγκλωβίστηκαν 80 με 100 περίπου διαδηλωτές στην ευρύτερη περιοχή του Διοικητηρίου, αυτή άφησε πίσω της διάφορα … «υλικά» τα οποία βρέθηκαν στα χέρια κάποιων από αυτούς που ήταν έτοιμοι να προσαχθούν – όπως λένε οι αστυνομικοί. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να κατηγορήσει το ΣΥΡΙΖΑ ότι τα δικά του μέλη είχαν στα χέρια τους όλα όσα παρουσιάζονται ως ευρήματα από το συγκεκριμένο σημείο. Θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν βρεθεί εκεί με χίλιους – δύο τρόπους, από χίλιους – δύο ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.
Όταν όμως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κουράκης και Αμανατίδου, παρεμβαίνουν και ζητούν την απελευθέρωση όλων, τότε αυτόματα αρχίζουν και δημιουργούνται συνειρμοί.
Βέβαια, ένα ακόμα οξύμωρο στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι υπήρξε παρέμβαση για την «απελευθέρωση» όσων βρίσκονταν στο σημείο, του ίδιου του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια (το ρωτούσαμε και στο παρελθόν, το ρωτάμε και τώρα: έχει δικαίωμα ένας υπουργός να δίνει τέτοιες εντολές;)… Λίγο αργότερα και πάλι τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πήγαν στο αστυνομικό μέγαρο για να διαπραγματευτούν με τους αστυνομικούς την απελευθέρωση των 88 προσαχθέντων συνολικά.
__________________________
Απαντούμε εμείς:
Οι παρεμβάσεις του κ. Βούγια συνιστούν: Παράβαση καθήκοντος και Aντιποίηση Αρχής ( Δικαστικής)
Ο Εισαγγελέας τι λέει επ αυτού;

EFENPRESS