9.12.09

Σουν Τσου: Σύντριψε τον εχθρό σου ολοκληρωτικά



Posted: 08 Dec 2009 01:00 PM PST

Όλοι οι μεγάλοι ηγέτες, από τον Μωυσή και μετά, ήξεραν ότι ένας εχθρός που σπέρνει τον φόβο και την διχόνοια πρέπει να συντριβεί (μερικές φορές το έμαθαν πληρώνοντας ακριβά). Αν αφήσεις έστω και λίγη στάχτη να σιγοκαίει, τελικά θα ξεσπάσει φωτιά. Θα χάσεις περισσότερα αν δεν τελειώσεις αυτό που άρχισες, παρά αν προκαλέσεις ολοκληρωτική συντριβή. Αν δεν τον πατάξεις ο εχθρός θα συνέλθει και θα θελήσει να εκδικηθεί. Κατατρόπωσέ τον όχι μόνο φυσικά, αλλά και πνευματικά.
Τι μου ήρθε και θυμήθηκα τις σημειώσεις μου περί στρατηγικής;
Επειδή διάβασα διάφορα περίεργα έως καταπληκτικά στις σημερινές εφημερίδες.........

«Πρώτες προστριβές Σαμαρά και Ντόρας» γράφει η μία.

«Ντόρα: το πρώτο «όχι» σε Σαμαρά» η άλλη.
«Η διαφαινόμενη ανάδειξη του Δημήτρη Αβραμόπουλου σε «νο2» της παράταξης πυκνώνει τα σύννεφα στις σχέσεις Ντόρας – Σαμαρά» μια άλλη.
Για «διπλωματική (;) ωτίτιδα» μια τέταρτη με αφορμή την απόφαση της Ντόρας να μην συνοδεύσει τον πρόεδρο της ΝΔ στο συνέδριο του Λαϊκού Κόμματος μετά τον πάγο που της έβαλε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ για τις απόψεις που φέρεται να εξέφρασε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σκοπιανό ομόλογό της τον Σεπτέμβριο του 2008.

Τα δημοσιεύματα αυτά, τα πρώτα αυτού του ύφους, μετά τον αιφνιδιασμό των ΜΜΕ της πρώτης εβδομάδος, είναι ενδεικτικά του τι θα ακολουθήσει.Μετά το σοκ της ήττας η Αγία Οικογένεια θα αρχίσει να διεκδικεί «το 40% των μετοχών της Ν.Δ.!» όπως άρχισε ήδη να λέει. Θα υπονομεύει, θα αποπροσανατολίζει, θα διαρρέει συκοφαντικά και βρώμικα δημοσιεύματα όπως πολύ καλά ξέρει να κάνει, θα προσπαθεί με κάθε τρόμο και μέσω να ακυρώσει τις προσπάθειες του Σαμαρά για αναγέννηση της ΝΔ. Ήδη μιλάνε για παρασκηνιακή συμφωνία Καραμανλή – Σαμαρά, προκειμένου να μειώσουν το εύρος της νίκης του Αντώνη.
Οι κινήσεις αυτές θα κορυφωθούν πηγαίνοντας προς το Συνέδριο. Στόχος τους, να μην γίνει ποτέ πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, όπως οι ίδιοι λένε να γράφουν φιλικοί τους δημοσιογράφοι.
Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο Σαμαράς στην Ντόρα και στην Οικογένεια μπορεί να επιδείξει τόση εμπιστοσύνη όση σε έναν κροταλία.
Είναι μονόδρομος η σταδιακή απομάκρυνσή τους από το κόμμα. Με όλη την κινητοποίηση όλων των «προυχόντων» της ΝΔ πήραν 300.000 ψήφους. Από αυτούς περίπου το 1/3 μπορούν να θεωρούνται υπό την επιρροή της Οικογένειας. 100.000 Κρητικοί, Ευρυτάνες, ταϊσμένοι και ευνοημένοι κάθε μορφής. Πέραν αυτών ουδέν. Καμία απήχηση, εκτός από μίσος έναντί της, δεν έχει η Οικογένεια σε άλλους κομματικούς χώρους.
Αντιστοιχούν στο 1% του εκλογικού σώματος. Τόσο είχε πάρει και ο Επίτιμος όταν είχε κατέλθει μόνος του.
Αν ο Σαμαράς δεν ρισκάρει να χάσει 1% για να απογειωθεί εκλογικά πετώντας τα βαρίδια, θα υποστεί το γνωστό «πριόνισμα».
Όποιος έχει αμφιβολίες ας ρωτήσει σχετικά τον Καραμανλή. Εκείνος ξέρει καλύτερα.
Για να επιτύχεις την τελειωτική νίκη πρέπει να είσαι ανηλεής έλεγε ο Ναπολέων Βοναπάρτης

Vendeta
________________________
* Είναι γεγονός ότι η ευγένεια και η καλοσύνη γίνεται συνήθως αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον αντίπαλο.
*Πιστεύουμε ότι ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να παραμερίσει -για λίγο- αυτές τις δύο αρετές που έχει και να απομακρύνει όσους υποσκάπτουν τη θέση του και μαζί με αυτή και τη θέληση του λαού που τον εξέλεξε.
EFENPRESS