22.12.09

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Επιχείρηση: Ελεημοσύνη ... Ευγκαριστώ(!!!)
Posted: 22 Dec 2009 05:14 AM PST
Το Σάββατο το πρωί, και ενώ περνούσα με το αυτοκίνητο μου, από την περιοχή της Ακρόπολης, στην Λευκωσία, και ενώ σταμάτησα στα φανάρια, εκεί που είναι τα Goody’s και το γνωστό σε μας σφαιριστήριο του «Σαββάκη», με προσεγγίζει ένας μελαψός τύπος, και μου δίνει ένα φυλλάδιο! ..

Στην αρχή νόμισα πως ήταν κάποιο διαφημιστικό φυλλάδιο, αλλά βλέποντας το, υπήρχε πάνω στο φυλλάδιο ένα αρωματικό αυτοκινήτου, και έγραφε : «Είμαστε τρία αδέλφια, ορφανά από πατέρα, και η μητέρα πάσχει από καρδιακό! Βοηθήστε μας με την εισφορά σας!». Το έδωσα πίσω, γιατί πλέον έχω συνηθίσει όλα αυτά, και η αλήθεια δεν τα πολύ-πιστεύω!

Όταν άναψε το πράσινο φανάρι, κάνοντας εκκίνηση, αντίκρισα στα απέναντι φανάρια, της αντίθετης λωρίδας, ένα ακόμα πιο μαυριδερό τύπο, να διανέμει και εκείνος το ίδιο φυλλάδιο!

Προχωρώντας, και περνώντας δίπλα από την υπεραγορά Πιλαβάκη, απέναντι από τα McDonald’s, βλέπω μέσα στον χώρο στάθμευσης της υπεραγοράς δύο ακόμα μαυριδερούς τύπους, να φυλάνε τσίλιες, και να βλέπουν προς το μέρος τον άλλων δύο, αλλά δίπλα από αυτούς δύο σκουτεράκια, και να βρίσκονται σε εγρήγορση!

Και αμέσως λέω μέσα πως το έχουνε καταντήσει επιχείρηση!

Και αμέσως με τα απλά μαθηματικά μου σκέφτηκα …

Φανταστείτε πως οι περαστικοί δίνουν πενηντάρικα και μονό-ευρα ή δι- ευρα σαν τις καραμέλες. Πέστε, ότι σε 1 ώρα θα περάσουν γύρω στα 200 άτομα από ένα ζητιάνο, και πέστε ότι οι μισοί ή το 1/3 θα δώσουν το κατιτίς τους???..50-100 ευροπουλάκια μαζεύονται. Και τώρα αναλογιστείτε πως θα κάθονται εκεί κανένα 5ωρο – 8ωρο ,δηλαδή μας κάνει σούμα γύρω στα 250-500 ευρώ, ίσος και περισσότερα! ... Καθόλου κακό για μια μέρα!!!

Όσο για τα μικρά, τα παιδία τους....όποιος νιώθει ψυχοπονιάρης για αυτά, πρέπει να το ξανασκεφτεί ...Οι λαθρομετανάστες να πούμε έχουν 5 - 10 παιδιά η κάθε οικογένεια... πες από 10 ευρώ (το λιγότερο) να μαζέψει έκαστο συν και τον τζίρο από τον πατέρα του .....το τρακοσάρικο – πεντακοσάρικο (ίσως και περισσότερα) πάει σπίτι κάθε μέρα....

Για όλα φταίει ο νεο-έλληνας! Την ίδια ώρα που εγώ και ο καθένας δουλεύει σαν το σκυλί για να πάρει ένα 40αρικο, και αυτό και χωρίς να είσαι μερικές φορές σε κάποιο ασφαλιστικό ταμείο , + να πληρώνεις φόρους, + + + ...

Ευτυχώς υπάρχει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) να διαμαρτυρηθεί για την συνεχή αυξανόμενη λαθρομετανάστευση! Θα προσπαθήσω να είμαι μαζί σας στην πορεία, και να ενώσω την φωνή μου μαζί σας! Και όσους τους ενοχλεί η διαμαρτυρία σας, ας βάλουν τους λαθρομετανάστες στα σπίτια τους, ΟΧΙ στις γειτονιές μας!

Απηυδισμένος κάτοικος

Λευκωσία
greek alert/EFENPRESS