22.12.09

Προσοχή! Απατεώνες υποδύονται στη Θεσσαλονίκη τους εκπροσώπους του εθελοντικού οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού»



newsblog | Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009 | 13:01
Την προσοχή μας εφιστά ο εθελοντικός οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς απατεώνες περιφέρονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξαπατώντας καταστηματάρχες και πελάτες, συγκεντρώνοντας δήθεν χρήματα για τον οργανισμό. Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται: «Με έμφαση την εορταστική περίοδο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λαμβάνει κλήσεις/καταγγελίες από όλη την χώρα βάσει των οποίων σε αρκετές περιοχές της Βορείου και υπόλοιπης Ελλάδας διαπιστώνονται κρούσματα εκμετάλλευσης του ονόματός του. Ενήμεροι για κάθε τέτοια καταγγελία είναι το Τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, τα αρμόδια Τμήματα Ασφαλείας και οι κατά τόπους Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις και Εισαγγελίες, ενώ για τις υποθέσεις ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει εκδώσει εντολή για την διερεύνηση τους από τις αρμόδιες Αρχές.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες αναφέρθηκε η περίπτωση δύο αντρών, 30-35 ετών περίπου, μελαχρινών, με προσεγμένη εμφάνιση, οι οποίοι μπαίνουν σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης παριστάνοντας εκπροσώπους του Οργανισμού και κρατώντας ένα κουτί, υποστηρίζουν ότι κάνουν έρανο για «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Επίσης, έχουμε ενημερωθεί από πολίτες ότι οι δύο άντρες φέρουν αφίσα του Οργανισμού και μοιράζουν κουπόνια. Για την υπόθεση αυτή είναι ενήμερες η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσ/κης και η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσ/κης και διεξάγονται έρευνες.

Με αφορμή το προαναφερθέν περιστατικό, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ανάμιξή του σε κάθε ανάλογη ενέργεια. Τονίζει δε ότι δε βγαίνει ποτέ στο δρόμο, ούτε από πόρτα σε πόρτα για να κάνει έρανο. Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό, στα γραφεία ή στους χώρους του. Επισημαίνει ότι για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού ή για οποιοδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη διάτρητη απόδειξη με το λογότυπο του Οργανισμού. Σημειώνει ακόμη ότι στο παρελθόν, σε πολλές περιοχές της χώρας – όπως πρόσφατα στον Πύργο Ηλείας, στην Χαλκίδα και στην Αθήνα, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε το Τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αθηνών – ανυποψίαστοι πολίτες έχουν πέσει θύματα επιτηδείων οι οποίοι εκμεταλλεύονται το όνομα του Οργανισμού και την κοινωνική ευαισθησία των ανθρώπων, προσπορίζοντας οικονομικά οφέλη υπό το πρόσχημα δήθεν εράνων, κληρώσεων κ.α.
Για το λόγο αυτό, και προς αποφυγήν άλλων παρόμοιων περιστατικών, προσκαλούμε όλους τους πολίτες, τους φίλους και οποιονδήποτε αντιληφθεί αντίστοιχα περιστατικά να επικοινωνεί άμεσα στα παρακάτω τηλέφωνά μας:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
• Εθνική Tηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
• Αθήνα : Στουρνάρη 16 – ΤΚ. 106 83 , τηλ: 2103306140, Fax: 2103843038, Email: info@hamogelo.gr
• Θεσσαλονίκη -Εγνατίας 82, Τ.Κ. 54623, τηλ.: 2310250160 – Fax: 2310270306, Email: thessaloniki@hamogelo.gr ή με τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.

EFENPRESS