12.12.09

Δυο Αλβανοί καταδικάστηκαν για την απαγωγή του επιχειρηματία Αϊβαζόγλου




10.12.2009

Σε ποινές φυλάκισης 36 και 26 χρόνων καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης οι δύο Αλβανοί, 29 και 35 ετών αντίστοιχα, που είχαν απαγάγει τον 60χρονο έμπορο αυτοκινήτων Γιώργο Αϊβάζογλου, στις 24 Οκτωβρίου του 2008.
Οι κουκουλοφόροι δράστες είχαν απαγάγει τον 60χρονο έξω από το γραφείο της επιχείρησης που διατηρεί στην περιοχή της Λαχαναγοράς και του ΚΤΕΟ. Αφού τον ανάγκασαν να επιβιβαστεί στο Ι.Χ. του, τον πήγαν σε διαμέρισμα της περιοχής Συκεών. Οι δύο Αλβανοί στη συνέχεια τηλεφώνησαν μέσω κινητού στον γιο του επιχειρηματία για να του ζητήσουν 400.000 ευρώ ως λύτρα. Τα χρήματα θα τα μετέφεραν στην Αλβανία για να βοηθήσουν έναν συγγενή τους με σοβαρό πρόβλημα. Ειδοποιήθηκαν όμως ότι λύθηκε το πρόβλημα και τότε αποφάσισαν να ελευθερώσουν τον κ. Αϊβάζογλου, αφού όμως πρώτα του αφαίρεσαν 13.000 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.

Ο επιχειρηματίας παρουσιάστηκε μόνος, μετά την πενθήμερη ομηρία του, στο Αστυνομικό Τμήμα της Σταυρούπολης, όπου ανέφερε ότι έπεισε τους απαγωγείς να τον απελευθερώσουν. Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στα ίχνη των απαγωγέων από το κινητό τηλέφωνο ενός 23χρονου Αλβανού, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις συνδιαλέξεις με τον γιο του επιχειρηματία και στη συνέχεια είχε πωληθεί από τους απαγωγείς στον ομοεθνή τους. Ετσι, κατάφεραν να βρουν το κρησφύγετο των απαγωγέων και να εξιχνιάσουν την υπόθεση.

Στο ακροατήριο ο 29χρονος παραδέχθηκε την ενοχή του, ενώ αντίθετα ο 35χρονος,που στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές για πολλές υποθέσεις, δήλωσε αθώος. Ο 35χρονος φέρεται ότι εμπλέκεται στη δολοφονία υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων που λειτουργεί στη διασταύρωση της περιφερειακής οδού με την οδό Ωραιοκάστρου, ότι έλαβε μέρος σε μία ακόμη ληστεία σε άλλο πρατήριο, καθώς και στην απαγωγή 16χρονης που έγινε το Σεπτέμβριο του 1998 στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου. Ο 35χρονος συνελήφθη για διακεκριμένες κλοπές και αποφυλακίστηκε τον Ιούνιο του 2008, όποτε «έπιασε δουλειά» στην απαγωγή του κ. Αϊβάζογλου.


ΝΙΚΟΣ ΜΟΣΧΟΒΟΣ

antiratsistis/EFENPRESS