10.12.09

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ



Δραστηριότητα Νοεμβρίου 2009 των Υπηρεσιών Δίωξης Ναρκωτικών

Ισχυρό πλήγμα σε κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών κατάφερε με συντονισμένες και αιφνιδιαστικές αστυνομικές επιχειρήσεις η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, στη συνεχή προσπάθειά της για μείωση του φαινομένου.

Η αποστολή της σύλληψης και παραπομπής στη Δικαιοσύνη των εμπόρων ναρκωτικών έχει ανατεθεί, κατά κύριο λόγο στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Εξίσου όμως σημαντικές είναι και οι επιτυχίες των υπολοίπων Τμημάτων Ασφαλείας και Αστυνομικών Τμημάτων περιφέρειας του Νομού Θεσσαλονίκης.

Οι Αστυνομικοί των παραπάνω Υπηρεσιών βρίσκονται σε συνεχή αγώνα περιορισμού του κοινωνικού προβλήματος των ναρκωτικών. Η προσπάθεια που καταβάλλεται αποφέρει μέχρι στιγμής ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, κατά το μήνα Νοέμβριο του έτους 2009, συνελήφθησαν τριάντα έξι (36) έμποροι ναρκωτικών.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:

Κατασχεθέντα ναρκωτικά - όπλα-χρήματα

Ποσότητες

Χασίς σε φούντα

30 κιλά και 853,97 γραμμάρια

Κοκαΐνη

1 κιλό και 438,5 γραμμάρια

Ηρωίνη σε σκόνη

834,28 γραμμάρια

Μεθαδόνη σε υγρή μορφή

243,60 ml

Ναρκωτικά φάρμακα

659 δισκία

Κατασχεθέντα αυτοκίνητα

6

Κατασχεθείσες Ζυγαριές

9

Κατασχεθέντα χρηματικά ποσά

7.925 ευρώ

Τα ναρκωτικά είναι ένα πρόβλημα με σαφείς κοινωνικές προεκτάσεις. Επομένως, η αντιμετώπισή του απαιτεί, πλην των αμιγών αστυνομικών μέτρων, ενεργοποίηση και συνεργασία όλων των συναρμοδίων κοινωνικών φορέων.

EFENPRESS