8.12.09

Ερώτηση Καρατζαφέρη για το άσυλο



Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009, 11:43

Το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου εγείρεται μέσω επίκαιρης ερώτηση του Προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ «είναι φανερό ότι ο θεσμός του πανεπιστημιακού ασύλου έχει μετατραπεί σε "εργαλείο" αποδόμησης των ίδιων των αξιών για την προστασία των οποίων καθιερώθηκε» και συνεχίζει.

«Σε πολλές περιπτώσεις, άτομα τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με το πανεπιστήμιο, επικαλούμενα το πανεπιστημιακό άσυλο, εισβάλλουν στους χώρους του, έχοντας συνήθως καλυμμένο το πρόσωπο, βιαιοπραγώντας και καταστρέφοντας» σημειώνει επίσης ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρει επίσης ότι «την περασμένη Κυριακή, ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε βιαίως στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ο Πρύτανης δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι από άγνωστο. Πρόσφατα, άλλωστε, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ξυλοκοπήθηκε από αγνώστους, κατά τη διάρκεια μαθήματος. Κι άλλα παρόμοια γεγονότα επιβεβαιώνουν την επιτακτική ανάγκη για τη λήψη μέτρων, έτσι ώστε να επιτευχθεί ανεμπόδιστα η λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων».

Ως εκ τούτου, ερωτά τον πρωθυπουργό αν σκοπεύει να «διατηρήσει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για το πανεπιστημιακό άσυλο με τα δεδομένα εγγενή προβλήματα;».
zougla.gr/EFENPRESS