11.12.09

Ο υβριστής των πολεμιστών της Κύπρου επίσημος καλεσμένος του κύπριου πρέσβη στην Αθήνα!



ΠΈΜΠΤΗ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2009

(σημ "εν κρυπτώ" : στην φωτογραφία βετεράνοι του 1974 με τον Κωνσταντή Αλεξίου ο οποίος δυστυχώς έφυγε πρόσφατα απο την ζωή.Αυτούς του ανθρώπους που μάτωσαν για την Κύπρο προσέβαλε βάναυσα ο εν λόγω "συγγραφέας".)

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την πρόσκληση του Βασ. Γκουρογιάννη στη δεξίωση που παρέθεσε ο νέος πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα Ιωσήφ Ιωσήφ την περασμένη Δευτέρα εκφράζουν με επιστολή που του έστειλαν οι «Βετεράνοι Κύπρου 1974».
Οι βετεράνοι θεωρούν πρόκληση να προσκαλείται στην πρεσβεία της μαρτυρικής Κύπρου ο άνθρωπος ο οποίος έγραψε ένα κατάπτυστο -όπως το χαρακτηρίζουν- μυθιστόρημα, στο οποίο προσπαθεί να δικαιώσει την εισβολή του «Αττίλα» και να εξισώσει τον θύτη με το θύμα!

Όπως τονίζεται στην επιστολή:
«Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, εντελώς απροκάλυπτα, προβάλλει τα έντονα ανθελληνικά του αισθήματα και το ενδόμυχο μίσος του εναντίον όλων των ελλαδιτών στρατιωτών που είχαμε τη μεγάλη τιμή να πολεμήσουμε τότε αμυνόμενοι υπέρ της Ελευθερίας της Κύπρου, εμφανίζοντάς μας ως ναρκομανείς, σφαγείς αμάχων Τούρκων, βιαστές, δειλούς και φοβισμένους στον πόλεμο, ακόμη και ως εγκληματίες πολέμου και άλλα πολλά».
Καταλήγοντας, οι «Βετεράνοι Κύπρου 1974» τονίζουν ότι η Κύπρος οφείλει να σέβεται αυτούς που πολέμησαν και αγωνίστηκαν γι' αυτήν και όχι να τους βάζει στην ίδια μοίρα με τους υβριστές και τους συκοφάντες.

TO ΠΑΡΟΝ/ EFENPRESS