29.12.09

Τουρκικό ελικόπτερο κατά σκάφους του ΛΣ στα Ίμια



29-12-2009 12:32:52
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του defencenet, περί τις 12:30 το μεσημέρι τουρκικό "στρατιωτικό ελικόπτερο", όπως αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΘΑ κινήθηκε απειλητικά κατά περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος (ΛΣ), το οποίο έπλεε περί τα 300 μ. από τα Ίμια.

Πιο συγκεκριμένα το στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε κατεύθυνση από ανατολικά προς δυτικά πέταξε αρχικά περιμετρικά των νήσων για να κατευθυνθεί στη συνέχεια στο σημείο που βρισκόταν το περιπολικό σκάφος του ΛΣ.

Παρά τις προσπάθειες μέσω ασυρμάτου στη διεθνή συχνότητα από το σκάφος του Λιμενικού Σώματος για επικοινωνία με το ελικόπτερο καθώς παραβίαζε τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, αυτό συνέχισε την πορεία του φτάνοντας στο σημείο που βρισκόταν το σκάφος του ΛΣ άρχισε να πραγματοποιεί αιώρηση περί τα 30 μέτρα από αυτό.
Το πλήρωμα του σκάφους ασφαλίστηκε μέσα σε αυτό προκειμένου να προφυλαχθεί από το κατώρευμα που δημιουργούσε η αιώρηση του τουρκικού ελικοπτέρου σε τόσο μικρό ύψος.

Μετά από κάποιο διάστημα το ελικόπτερο απομακρύνθηκε προς την τουρκική ενδοχώρα. Σχετικά με το συμβάν ενημερώθηκε άμεσα το ΕΘΚΕΠΙΧ.
___________________________________________________
Πολυβόλο δεν είχε το σκάφος του Λιμενικού;
Ήταν ευκαιρία να πάθει "Vertiko" ο πιλότος του, όπως ..."έπαθε" ο δικός μας-σύμφωνα με τον ...ειδικό κ. Αρσένη!
EFENPRESS