16.12.09

Ευφάνταστα σενάρια ή ....πιθανή πραγματικότητα;;



Posted: 15 Dec 2009 01:52 AM PST

Πάει για νέο κόμμα η Ντόρα; Επαληθεύεται η «προφητεία» Καρατζαφέρη για διάσπαση;
Καθώς λένε θα προσχωρήσει και ο Καρατζαφέρης με το… ασκέρι του. Όμως δεν συμφωνάνε όλοι στο ασκέρι να πάνε κατά Ντόρα μεριά.
Φήμες, έντονες φήμες κυκλοφορούν για τις επικείμενες εξελίξεις στην κεντροδεξιά… πολυκατοικία. Κάποιες απ’ αυτές είναι αληθινές, κάποιες του.........
ράδιο-αρβύλα. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Η αλήθεια είναι ότι η… μεγαλειοτάτη τα είχε πάρει από νωρίς τα χαμπέρια αλλά δεν περίμενε τέτοιο στραπάτσο. Ήλπιζε ότι οι βουλευτές Αθηνών και ο Δήμαρχος θα της εξασφάλιζαν νίκη στην Αθήνα, κι ότι στη Θεσσαλονίκη οι ψήφοι που θα έπαιρνε ο νομάρχης θα εξισορροπούσαν τη διαφορά. Οπότε, πίστευε πως στο δεύτερο γύρο και με την υποστήριξη του νομάρχη θα έπαιζε στα ίσα. Της στοίχισε της Ντόρας η ήττα. Κι ακόμη περισσότερο που η διαφορά δεν της επέτρεπε να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα (κι έτσι πήγε χαμένη και η παράσταση που έπαιξε ο νομάρχης-Ζορό την ημέρα των εκλογών). Έπεσε, λοιπόν, σε βαθιά μελαγχολία. Δεν έχει κι άδικο. Τόσοι κόποι όλα αυτά τα χρόνια πήγαν χαμένοι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρει τι να κάνει. Πώς να αντιδράσει. Οι εισηγήσεις των… παρηγορητών πολλές: να αποχωρήσει από την πολιτική, να πάει σε… μοναστήρι, να μείνει και να υπονομεύει από μέσα, να στείλει τα στελέχη της να προσχωρήσουν στο ΛΑΟΣ, να φύγει και να φτιάξει δικό της «φιλελεύθερο» κόμμα κ.α.

Οι πρώτες κινήσεις πανικού δεν της βγήκαν. Όπως η πρόταση Καρατζαφέρη προς Σαμαρά να μην ψηφίσουν τον Παπούλια και να προκαλέσουν εκλογές το Μάρτιο. Λένε, πως η… μεγαλοφυής ιδέα ήταν της Μαρίκας: θα αμολήσουμε το Γιώργο να ρίξει τη μπανανόφλουδα και άμα τσιμπήσει ο Σαμαράς το Μάρτη χάνει και φεύγει, άμα δεν τσιμπήσει εκτίθεται στους νεοδημοκράτες ότι αφήνει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Τελικά, ο… κουλοχέρης έγινε καταγέλαστος και μάζεψε την πρόταση με μια θεαματικότατη κωλοτούμπα. Μετά ξαμόλησαν το δήμαρχο Νικήτα, να ανακοινώσει από τώρα την υποψηφιότητά του, έσπευσε κι ο Καρατζαφέρης να του ανακοινώσει την υποστήριξή του, αλλά… άνθρακες ο θησαυρός. Από την άλλη, ο Σαμαράς της κάνει διάφορες προτάσεις για θέσεις κι αυτή τις απορρίπτει όλες.` Τη μόνη που θα δεχόταν είναι να γίνει αρχηγός στη θέση του αρχηγού, τίποτα άλλο.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, οι πληροφορίες λένε ότι προκρίθηκε η λύση της δημιουργίας κόμματος (κατόπιν επιθυμίας και του πάτερ-φαμίλια). Θα το παίξουν γερμανικό σύστημα, που χωρίς τους φιλελεύθερους δε μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση ούτε οι χριστιανοδημοκράτες ούτε οι σοσιαλδημοκράτες. Τρίτος πόλος, που λέμε. Αλλά δε θα φύγει η ίδια. Θα περιμένει να τη διαγράψουν για να μη χρεωθεί τη διάσπαση. Και μέχρι τότε θα ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη περιμένοντας τη διαγραφή της.

Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι έχει βρεθεί το όνομα και το σήμα του κόμματος. Θα το πλαισιώσουν οι Μεϊμαράκης, Πολύδωρας, Σπηλιωτόπουλος, Σιούφας, Παυλόπουλος, Παυλίδης κ.α. «ταλιμπάν», ενώ θα προσχωρήσει αμέσως και ο Καρατζαφέρης με το… ασκέρι του.

Άλλο πρόβλημα κι αυτό: δε συμφωνάνε όλοι στο ασκέρι να πάνε κατά Ντόρα μεριά. Υπάρχουν διαρροές, παρά τις… κουμπαριές. Η πρώτη διαρροή, γνωστού βουλευτού, της «εθνικιστικής» πτέρυγας μάλιστα, που εκλέγεται στην Αθήνα, έγινε την πρώτη μέρα. Ο έτσι, λοιπόν πήγε στο γραφείο του Σαμαρά και δώσανε τα χέρια. Το ’μαθε ο Καρατζαφέρης και του ’βαλε τις φωνές, αλλά ο βουλευτής τον αποστόμωσε: «Αλλού αυτά, κουμπάρε… ». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λεγάμενος δεν είναι μόνος του. Οι δε μισοί της κεντρικής επιτροπής του ΛΑΟΣ είναι «με το ένα πόδι στη ΝΔ».

Στο χώρο των… αποχωρητηρίων της πολυκατοικίας, εκεί που συνωστίζονται τα ελεεινά και τρισάθλια «ακροδεξιά» παπαγαλάκια του Καρατζαφέρη, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα. Δεν ανακοινώνουν όμως τις προθέσεις τους γιατί ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν ακόμη τι θα διαταχτούν να κάνουν. Αν δεν αλλάξει κάτι και γίνει τελικά το μητσοτακικό κόμμα, αυτά τα χασαπόσκυλα θα ιδρύσουν –ή θα επανιδρύσουν- «κόμμα» και θα βγούνε στο σεργιάνι, για να μαντρώσουν τους απογοητευμένους εθνικιστές, ώστε να μην πάνε στη Χρυσή Αυγή (αυτός είναι ο διαχρονικός τους ρόλος). Παράλληλα, πιέζει για επιτάχυνση των εξελίξεων και ο… μέλλων αρχηγός του ακροδεξιού κουπεπέ του μητσοτακισμού, γιατί φοβάται ότι λόγω ηλικίας μπορεί και να μην προλάβει να κάνει αυτή τη γερή –όπως αναμένεται- αρπαχτή.

Αυτές είναι οι μέχρι στιγμής εξελίξεις. Για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε.

Κάλχας/VENDETA

EFENPRESS