3.12.09

Εφιάλτης!Στο Μητσοτακέικο......



Posted: 01 Dec 2009 01:16 PM PST

ΠΩΣ ΧΑΛΑΣΕ Η ΣΥΝΤΑΓΗ .........
ΚΟΒΕΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ!!
AYTA ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΤΡΙΣ
Η προχθεσινή νύχτα (το βράδυ της Κυριακής) φαίνεται να ήταν μια από τις πέντε ή έξι νύχτες που έχουν συνδεθεί με τα πιο εφιαλτικά όνειρα του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Καθισμένος στο γραφείο του στην οδό Αραβαντινού και περιστοιχισμένος από τους στενούς του συνεργάτες (ο πιστός του Γιάννης Πευκιανάκης του προσέφερε κάθε τόσο και από ένα τσιγάρο) ο πατέρας της υποψήφιας προέδρου της ΝΔ, ως εκείνη τη στιγμή περίμενε τα αποτελέσματα της εκλογής. Λίγες ώρες πριν ο ίδιος (με την Μαρίκα) είχαν ψηφίσει......... και μέσα του είχε κάνει την ευχή “να τον αξιώσει ο Θεός να δει την θυγατέρα του να ηγείται του κόμματος που ο ίδιος υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση”.

Εμπειρος ο ίδιος περί τα εκλογικά αλλά και άριστος γνώστης του κλίματος που είχε διαμορφωθεί σ’ όλη την Ελλάδα, ο επίτιμος δεν ήταν από εκείνους που πίστευαν πως θα ήταν “περίπατος για τη Ντόρα”. Είχε άλλωστε μιλήσει με ανθρώπους του σ’ όλες τις περιφέρειες και γνώριζε, κυρίως το τελευταίο διάστημα τι δυναμική είχε κάθε μια από τις τρεις υποψηφιότητες.

Κάποιοι μάλιστα που συνομιλούσαν με τον κ. Μητσοτάκη ως τις τελευταίες ώρες πριν τα μεσάνυχτα, λένε πως ο επίτιμος πρόεδρος περίμενε τα αποτελέσματα από τρεις περιοχές που θεωρούσε “κλειδιά” για την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Πίστευε ότι από τις τρεις αυτές κάλπες θα καθοριζόταν ποιός θα εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ.

- Για τα αποτελέσματα της Κρήτης δεν είχε καμιά αμφιβολία, αφού πριν αυτά φτάσουν στη Ρηγίλλης εκείνος τα είχε πληροφορηθεί από τους ανθρώπους του οι οποίοι του τηλεφωνούσαν.

Το πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη έλαμπε από χαρά κάθε φορά που χτυπούσε το τηλέφωνο και στην άλλη άκρη ήταν ο... Μανούσος, ο Ηρακλής, ο Δημήτρης ή ο Νικολής για να τον ενημερώσουν για το τι έβγαλε η κάλπη. Κι εκείνος (όπως λένε οι ωτακουστές) είχε πάντα ένα καλό λόγο να πει ως ανταπόδοση των ευχαριστιών που άκουγε, αλλά και μια... τυπική ευχή για τα παιδιά και την οικογένεια του καθενός από τους συνομιλητές του. Και πάντα ανανέωναν το ραντεβού για την επόμενη τηλεφωνική συνομιλία ή την κατ’ ιδίαν συνάντηση τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων... Ετσι άλλωστε χρόνια τώρα συμβαίνει όταν ο επίτιμος συνομιλεί με τους ανθρώπους του, ανανεώνοντας την περίπου αιωνόβια σχέση που τους συνδέει...

- Τα αποτελέσματα διαδέχονταν το ένα το άλλο, ο επίτιμος συνέχιζε να ζητά τσιγάρο από τον Γιάννη και τα συναισθήματα φαίνεται να άλλαζαν όπως και οι... εικόνες στον τηλεοπτικό του δέκτη που έδειχνε το “MEGA”.

Για τους στενούς του συνεργάτες που βρίσκονταν μαζί του στο γραφείο ήταν το ίδιο συναισθηματικά φορτισμένο εκείνο το βράδυ. Ζούσαν και εκείνοι μαζί με τον επίτιμο την ίδια αγωνία και είχαν την ίδια προσμονή. Ολοι τους ήθελαν να δουν τη Ντόρα αρχηγό στη ΝΔ!

- Η βάση όμως του κόμματος άλλον ψήφιζε για αρχηγό! Αυτό έδειχναν τα αποτελέσματα που έρχονταν από τις “περιφέρειες-κλειδιά” που είχαν χαρακτηρίσει όλοι λίγο πριν.

- Το... “χάσαμε Γιάννη” φαίνεται να ακούστηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ζήτησε το τελευταίο τσιγάρο από τον Πευκιανάκη. Η μάχη πια είχε κριθεί και ο αγώνας είχε χαθεί... Στην ηγεσία του κόμματος όχι μόνο δεν βρισκόταν η θυγατέρα του επιτίμου όπως ο ίδιος ευχόταν τόσα χρόνια, αλλά ένας άνθρωπος που ο επίτιμος τον έχει συνδέσει με τα πιο... εφιαλτικά του όνειρα!

Ηταν ό,τι απευχόταν να συμβεί και μάλιστα σ’ αυτό το σημείο που ο ίδιος έχει φτάσει και το ομολογεί άλλωστε πως είναι ο αρχαιότερος εν ζωή των Ελλήνων πολιτικών.
Απογοητευμένος και έτοιμος ν’ αντιδράσει
Το τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες μόνο οι στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη το γνωρίζουν καλά. Ολοι πάντως πιθανολογούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός που “έχει κρατήσει κλειστό το στόμα του τόσους μήνες αν και είχε να πει πολλά και για πολλούς”, τώρα θα αντιδράσει γιατί όπως λένε συνεργάτες του “αυτό δεν μπορεί να το συγχωρήσει” αλλά “ούτε και να το σβήσει από την Ιστορία”. Αλλωστε όπως λένε άνθρωποι του επίτιμου μέχρι σήμερα δεν μίλησε για να μην κάνει κακό στο κόμμα αλλά και για να μην ανακόψει την μέχρι χθες βέβαιη πορεία της θυγατέρας του προς την αρχηγία. Τώρα όπως λένε “ο πρόεδρος έχει απελευθερωθεί και θα κάνει αυτό που νομίζει”.

- Ποιο είναι αυτό; Το ακραίο σενάριο είναι να... “καταθέσει” ή να “επιστρέψει” τον τίτλο του επίτιμου προέδρου που του έχει απονεμηθεί. Αλλωστε όπως λένε εκείνοι που γνωρίζουν, αυτό υπαινίχθηκε και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στην πρώτη του εν θερμώ (πράγμα σπάνιο για τον χαρακτήρα του) αντίδρασή του προχθές το βράδυ μετά την δήλωση της Ντόρας.

Οπως χαρακτηριστικά είπε στην “Π” στενός του συνεργάτης, “δεν έχει ανάγκη αυτού του τίτλου με πρόεδρο σήμερα τον Αντώνη Σαμαρά”.

Αρα απομένει να δούμε πώς, πότε και με ποιο τρόπο θα το κάνει. Αυτό που είναι βέβαιο ότι άμεσα κιόλας θα δημοσιοποιήσει είναι ότι “κόβει κάθε γραμμή επικοινωνίας με το κόμμα υπό τη νέα του ηγεσία”.

- Είναι τόσο οργισμένος ο πρόεδρος, μας είπε στενός του συνεργάτης, που δεν τον σταματά κανείς. Αλλωστε, λένε, πολύ καιρό έκανε υπομονή...