25.12.09

Αποχή οδηγών ταξί στη Θεσσαλονίκη αύριο



newsblog | Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009 | 17:11
Σε αποχή θα προχωρήσουν αύριο οι οδηγοί ταξί στη Θεσσαλονίκη από τις 06.00 το πρωί έως και τις 14.00 το μεσημέρι σε ένδειξη πένθους για τη δολοφονία του συναδέρφου τους τα ξημερώματα σήμερα. Στο μεταξύ οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται στο σκοτάδι, καθώς τα ευρήματα είναι ελάχιστα για να οδηγήσουν στο δολοφόνο. Εκείνο που εξετάζεται είναι το κινητό τηλέφωνο του θύματος, ενώ αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ επιμένουν ότι δεν υπάρχει σχέση ανάμεσα στις δύο υποθέσεις επιθέσεων σε οδηγούς ταξί, καθώς μπορεί να εμφανίζουν ομοιότητες, όμως η αγριότητα της σημερινής επίθεσης, με το άτυχο 32χρονο θύμα να δέχεται 6 βαθιές μαχαιριές στο λαιμό, οδηγεί τις έρευνες τους σε άλλη κατεύθυνση, από αυτή την πριν ένα μήνα άλλης επίθεσης.
____________________________________________________________
Επαναλαμβάνουμε τη πρότασή μας για τοποθέτηση αλεξίσφαιρου διαχωριστικού της θέσεως του οδηγού των ταξί και των επιβατών, με θυρίδα για την καταβολή του αντιτίμου.
Είναι η μόνη λύση στη σημερινή ζούγκλα.
EFENPRESS
____________________________________________________________

Δύο οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον οδηγό ταξί στη Θεσσαλονίκη – Τον ακινητοποίησαν με κασκόλ
newsblog | Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009 | 20:24

Δύο είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά του άτυχου 32χρονου οδηγού ταξί στη Θεσσαλονίκη. Απώτερο κίνητρο φαίνεται ότι ήταν η ληστεία, για την οποία ο ένας από τους δράστες τύλιξε γύρω από λαιμό του οδηγού ένα κασκόλ, με τα διακριτικά ομάδας της Θεσσαλονίκης. Το θύμα τους προσπάθησε να αντιδράσει και πάτησε την κόρνα του αυτοκινήτου, καθώς σε μικρή απόσταση βρισκόταν το φυλάκιο από ιδιωτική κλινική, το οποίο όμως εκείνη την ώρα ήταν άδειο. Οι δράστες φαίνεται ότι στην κίνηση αυτή του 32χρονου, φοβήθηκαν ότι θα γίνουν αντιληπτοί και ο ένας από αυτούς άρχισε να τον χτυπά με το μαχαίρι στο λαιμό, καταφέρνοντάς του έξι μαχαιριές. Για αύριο και σε ένδειξη πένθους, οι οδηγοί των ταξί της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 06.00 έως και τις 14.00, προκειμένου να παρευρεθούν και στην κηδεία του συναδέρφου τους.