29.12.09

«Δραπέτευσαν» τα ψάρια από τις ιχθυοκαλλιέργειες





Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:05

Σε πρωτοφανές ύψος έχει ανέβει η στάθμη της λιμνοθάλασσας στο Μεσολόγγι, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η παράκτια ζώνη και οι εγκαταστάσεις των ιχθυοτροφείων. Τα νερά έχουν κατακλύσει τον δρόμο της Αγίας Τριάδας. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην ιστορική νησίδα της Κλείσοβας, όπου τα νερά έχουν πλημμυρίσει σχεδόν όλο το νησί και τον εκεί ναό της Αγίας Τριάδας.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στο δυτικό τμήμα της Τουρλίδας. Το φαινόμενο, σύμφωνα με ψαράδες της περιοχής, οφείλεται στις καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών (δηλαδή στους ισχυρούς νότιους ανέμους) και γενικότερα στις κλιματικές αλλαγές, ταυτόχρονα δε κάνουν λόγο για ολοσχερή καταστροφή της φετινής παραγωγής, αφού με το ανέβασμα της στάθμης της λιμνοθάλασσας τα ιχθυαποθέματα «έφυγαν» προς την ανοιχτή θάλασσα.

Η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε και εξαιτίας των νότιων ανέμων

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος, απέδωσε την όλη κατάσταση στις κλιματικές αλλαγές και υπενθύμισε παλαιότερες τοποθετήσεις του επιτρόπου Σταύρου Δήμα σχετικά με πιθανή εκδήλωση τέτοιων φαινομένων στην περιοχή του Μεσολογγίου.
zougla.gr/EFENPRESS