7.12.09

Ανακοίνωση του ξενοδοχείου «Νεφέλη» για τα αίτια της τραγωδίας που οδήγησαν στο θάνατο δύο άτομα

newsblog | Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009 | 22:08

Ανακοίνωση εξέδωσε η διεύθυνση του ξενοδοχείου «Νεφέλη» για τα αίτια της τραγωδίας που οδήγησαν στο θάνατο δύο ανθρώπους. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Τα αδιαμφισβήτητα αίτια της τραγωδίας αυτής, όπως προκύπτουν ομόφωνα από τους ελέγχους των πραγματογνωμόνων κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, ήταν η φραγή μιας από τις 3 καμινάδες του ξενοδοχείου.Σημειώνουμε ότι 6 ημέρες πριν το τραγικό συμβάν, εξειδικευμένο εξωτερικό συνεργείο είχε αναλάβει εργολαβικά, με γραπτό εργολαβικό συμφωνητικό, την ανύψωση όλων των καμινάδων του ξενοδοχείου καθώς και όλων των εξαερισμών των γωνιακών δωματίων μας.
Δυστυχώς όμως, και ενώ μακροσκοπικά φαινόταν ότι η εργασία είχε ολοκληρωθεί κανονικά, στην πραγματικότητα το συνεργείο κατά την εκτέλεση των σχετικών εργασιών είχε αποφράξει σχεδόν ολόκληρη τη μία από τις 3 καμινάδες, ποδοπατώντας το παλιό προστατευτικό βροχής που υπήρχε.
Δυστυχώς, ήτανε απολύτως αδύνατο να αποτρέψουμε ή να αντιληφθούμε τη φραγή της καμινάδας κατά την παράδοση του έργου, όση επιμέλεια και αν επιδεικνύαμε.
Άλλωστε, οι ίδιοι οι πραγματογνώμονες, προκειμένου να την εντοπίσουν αναγκάστηκαν να σκίσουν τη μια από τις ανυψωμένες καμινάδες και, με έκπληξη, όπως και οι ίδιοι σημειώνουν, να βρουν τελικά την φραγμένη καμινάδα.
Ουσιαστικά, το εξωτερικό συνεργείο έβαλε μια ‘βόμβα’ στο ξενοδοχείο μας»

EFENPRESS