24.12.09

Καιρός Χριστουγέννων, με...θερμοκρασίες Φθινόπωρου


Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2009

Με φθινοπωρινό καιρό, τον υδράργυρο στους 20 βαθμούς Κελσίου και βροχές, θα γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα. Χιόνια, τα οποία όμως έπεσαν από την προηγούμενη εβδομάδα, θα δουν μόνον όσοι βρεθούν σε χιονοδρομικά κέντρα και ορεινές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το...επόμενο πενθήμερο θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που οφείλονται στους νότιους ανέμους έντασης 5-7 και τοπικά 8 Μποφόρ.

Σήμερα, παραμονή των Χριστουγέννων, τα κάλαντα θα ακουστούν νωρίς το πρωί μέσα... στην ομίχλη που θα καλύπτει πολλές περιοχές και τη Θεσσαλονίκη. Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών. Η θερμοκρασία, λόγω των νοτιάδων, θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία, φτάνοντας μέχρι τους 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα και τους 21 στη νησιωτική χώρα.

Αύριο, ανήμερα τα Χριστούγεννα, ο καιρός θα είναι βροχερός στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ξεπερνώντας ακόμη και τους 20 βαθμούς Κελσίου. Σε όλη τη χώρα θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές, με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ ενδέχεται να σημειωθούν καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι νότιοι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και τα 8 Μποφόρ.

Πτώση της θερμοκρασίας

Λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν και το Σάββατο, χωρίς σημαντική μεταβολή του καιρού. Η σταδιακή αλλαγή της διεύθυνσης των ανέμων σε δυτικούς, βορειοδυτικούς, θα σταματήσει την άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ η μικρή πτώση θα είναι αισθητή την Κυριακή. Μάλιστα, αναμένονται και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα, οπότε και αναμένεται να επιστρέψουμε σε φυσιολογικά χειμωνιάτικα επίπεδα. Ασθενείς χιονοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης το βράδυ της Δευτέρας.


Greece-Salonika/EFENPRESS